Een Duits telefoonnummer voor jouw organisatie

Verkeerd verbonden! Dat wil je natuurlijk niet, zeker niet als je zaken gaat doen in Duitsland. Daarom bespreken we een aantal mogelijkheden om een Duits telefoonnummer te krijgen. Nu denk je misschien, waarom heb ik een Duits telefoonnummer nodig als ik gewoon onder een Nederlands nummer te bereiken ben? Nou, we zullen in dit artikel uitleggen dat een Duits telefoonnummer alles met gevoel en imago te maken heeft.
Duits Telefoonnummer

Een Duits telefoonnummer voor het zakendoen in Duitsland

Het onderwerp een Duits telefoonnummer sluit naadloos aan op onze artikelen over zakendoen in Duitsland en de culturele verschillen tussen Duitsers en Nederlanders. Simpelweg omdat het een onderwerp is dat terug te voeren valt op één van de mentaliteitsverschillen met onze oosterburen. En in zekere zin is het ook begrijpelijk. In dit artikel zullen we je kort uitleggen waarom het handig is om een Duits telefoonnummer te hebben en hoe je dit kan regelen. 

Waarom je een Duits telefoonnummer nodig hebt

Heb je als ondernemer een Duits telefoonnummer nodig als je in Duitsland actief wil worden? Om heel eerlijk te zijn niet per se. Maar, wil je bereikbaar en gemakkelijk benaderbaar zijn voor je klanten dan is het hebben van een Duits telefoonnummer een vereiste. Dat zit hem in het feit dat Duitsers op zoek zijn naar houvast, een bepaalde vorm van zekerheid. Algemeen bekend is dan ook dat een Duitser liever zakendoet met een Duitser. Iets wat hij kent, waarbij hij weet wat er op hem afkomt.

Natuurlijk kan je daar als Nederlander tussenkomen, maar dan is het wel verstandig om dit op een ‘Duitse manier’ te doen. Deel van deze Duitse manier is onder andere het hebben van een Duits telefoonnummer. Met zo’n nummer straal je namelijk betrouwbaarheid uit en weet de Duitser dat hij aan de andere kant van de lijn een Duitse stem kan verwachten en dat hij ook niet voor allemaal onverwachtse kosten komt te staan.

 

Dit moet je weten over Duitse telefoonnummers

Even terug naar de basis: het Duitse landnummer herken je aan de cijfers 0049 of tegenwoordig +49. De netnummers in Duitsland zijn in acht verschillende regio’s ingedeeld, variërend van 020xx tot 099xx. De telefoonnummers van de volgende steden beginnen met deze “Vorwahl”: Berlijn (030), Hamburg (040) München (089) en Düsseldorf (0211). Verder zijn er ook betaalde netnummers die met 0900 beginnen. Naast deze vaste lijnverbindingen zijn er de mobiele nummers. Waar we in Nederland allemaal met een 06-nummer bellen, zijn er in Duitsland afhankelijk van de provider meerdere mogelijkheden: 015xx, 016x of 017x. Verschijnt er een nummer in beeld dat begint met +4915x, dan word je met een mobielnummer gebeld.

 

Duits Telefoonnummer


Zo vraag je een Duits telefoonnummer aan

Voor het aanvragen van een Duits telefoonnummer zijn verschillende opties. De twee meest voor de hand liggende opties zullen we bespreken. Voor beide mogelijkheden is het noodzakelijk om een adres in Duitsland te hebben. Dit kan natuurlijk het adres van de GmbH zijn, maar een virtual office is ook een mogelijkheid.

Als je een kantoor hebt in Duitsland – ook als het een virtual office is zoals van Regus en eBuero met Call Answering Service –  kan je in eerste instantie gewoon via de lokale provider een netnummer aanvragen. Je zet een vaste telefoon op je bureau en bellen maar. Zo kan iedereen je via de traditionele weg bereiken. Er zijn ook provider die van virual offices die niet alleen Call Answwering aanbieden maar direct ook een lokale telefoonnummer. Bv Local Office 24 en TELiAS.

Een andere optie is cloud-telefonie ofwel bellen via VoIP (Voice over IP). Met deze manier van telefoneren bel je via het internet en heb je geen vaste telefoonlijn meer nodig. In plaats van de oude telefoonkabel plug je een internetkabel in en alle telefoontjes lopen via het internet. Bovendien is het VoIP telefonie een voordelige en overzichtelijke manier van bellen. Alle inkomende en uitgaande oproepen gaan via de cloud, maar het belangrijkste is dat de Duitse klant of zakenpartner gewoon met een Duits telefoonnummer kan bellen zonder extra kosten.

Er zijn verschillende Nederlandse organisaties zoals Zetacom die deze service aanbieden. Bij veel van deze aanbieders kun je ook kiezen welk Duits lokaal netnummer je voor het telefoonnummer wil hebben. Het mooie van VoIP bellen is dat telefoontjes die via het Duitse telefoonnummer binnenkomen gewoon in Nederland op kantoor beantwoord kunnen worden.

Meer weten?

Heb je vragen over het in dienst nemen van Duits personeel en wil je advies over de werving en selectie van Duitse verkooptalenten? Dan ben je bij Gateway to Germany aan het juiste adres. Wij begeleiden al 20 jaar Nederlandse bedrijven in het recruitment van Duitse professionals. Neem ook eens een kijkje bij ons expertnetwerk