Top 3 misvattingen over Duitse handelsagenten

Wij komen ze iedere keer weer tegen, de misverstanden over het samenwerken met een handelsagent uit Duitsland of Handelsvertreter. Daarom hier de top drie misvattingen over de samenwerking met een Duitse handelsagent op een rijtje.

1. Werken met een Duitse handelsagent is een goedkope manier om de markt te bewerken

Zolang de handelsagent in Duitsland geen omzet realiseert, zijn de kosten inderdaad vrij laag. Punt is alleen dat de meeste bedrijven een samenwerking aangaan om juist wel extra omzet te realiseren. En de kostprijs van deze extra omzet is dan juist weer niet goedkoop op het moment dat de agent er met een commissie van 5 tot 15% tussenzit. Uit ons onderzoek blijkt dat de ROI van een handelsagent – ondanks de lagere voorinvestering – niet korter is dan de ROI van een Duitse verkoper in loondienst.

2. Als je de samenwerking met een Duitse handelsagent aangaat, kom je er nooit meer van af

De samenwerkingsovereenkomst met een handelsagent in Duitsland kent – zoals ieder contract – een opzegtermijn. Met inachtneming van deze opzegtermijn kan het contract opgezegd worden. Op het moment dat de agent voor het bedrijf veel omzet heeft gerealiseerd, heeft hij / zij wel recht op een vergoeding ter hoogte van maximaal 1 jaar commissie. Dit omdat de klanten ook in de toekomst nog bij het bedrijf zal blijven bestellen, maar de handelsagent er geen financiële vergoeding meer ontvangt.

3. Beurzen zijn de “place to be” om een geschikte handelsagent in Duitsland te ontmoeten

Het is inderdaad zo dat handelsagenten regelmatig vakbeurzen bezoeken. Maar is een bord “Vertreter gesucht” dan wel dé oplossing om een geschikte agenten te werven? In onze ervaring is het vaak zo, dat juist hele goede agenten vaak niet actief op zoek zijn naar nieuwe uitdagingen. Deze personen zou je toch ook voor een stuk moeten overtuigen van de positieve kanten van een nieuwe uitdaging. Maar wie meldt zich dan wel op je beursstand? Helaas zijn dit vaak de kandidaten, die niet per sé over het juiste netwerk beschikken.

Géén Duitse handelsagent, maar Duits personeel voor meer resultaat

Gateway to Germany ondersteunt al 20 jaar bedrijven bij het opbouwen van een toekomst in Duitsland. Ambitieuze organisaties weten dat eigen personeel meer perspectief biedt op de lange termijn. Wij helpen u met het vinden van de juiste medewerker! Neem nu contact met ons op.