Duitsland-Wiki

Dit is het centrale informatiepunt voor ondernemers die meer willen weten over zaken doen in Duitsland. Regelmatig zullen hier nieuwe artikelen verschijnen die een inzicht geven in de uiteenlopende zaken waar een ondernemer in Duitsland mee te maken krijgt. Van het oprichten van een GmbH, het recruitment van Duits personeel tot het ontslaan van werknemers.

Zakencultuur & marketing, Recruitment

Hoe vind ik Duitse medewerkers in Duitsland?

Uit vergelijkend onderzoek blijkt dat Nederlandse recruiters vaak erg open staan voor verandering en vernieuwing. Ook in Duitsland wordt dit onderkend en gewaardeerd. Nederland wordt omschreven als “een vooruitstrevend land op het gebied van recruitment, waar nieuwe trends snel worden opgepikt en uitgeprobeerd”. Recruiters in Duitsland zijn wat dat betreft veel conservatiever, maar krijgen ook […]

Read more
Recruitment

Jong, dynamisch, enthousiast… en niet succesvol in Duitsland!

Ik hou van mijn werk. Er is niets leukers dan Nederlandse bedrijven te helpen bij het veroveren van de Duitse markt. Ontzettend leuk is het om te zien, welke bijzondere transformatie onze Nederlandse opdrachtgevers doormaken in de loop van een recruitment-project voor de Duitse markt.

Read more
Recruitment

Recruitment in Duitsland: 3 belangrijke verschillen met Nederland

Het proces van recruitment in Duitsland en Nederland verschilt nogal van elkaar. Waar recruitment in Duitsland een duidelijk gestructureerd proces is wat vooral om de inhoud gaat, is er in Nederland veel meer ruimte voor het karakter en de soft-skills van de kandidaat.

Read more
Recruitment

De spannende eerste maanden met de nieuwe Duitse medewerker

Zó. Het zit erop. De HR-afdeling heeft goed werk geleverd. De nieuwe medewerker in Duitsland is gevonden en heeft het arbeidscontract is ondertekend. Blije gezichten alom. Maar wat gaat nu gebeuren? Wat kan je / mag je verwachten van je nieuwe Duitse medewerker in de eerste maanden? Hieronder geven wij een toelichting op de spannende […]

Read more