Duitsland-Wiki

Dit is het centrale informatiepunt voor ondernemers die meer willen weten over zaken doen in Duitsland. Regelmatig zullen hier nieuwe artikelen verschijnen die een inzicht geven in de uiteenlopende zaken waar een ondernemer in Duitsland mee te maken krijgt. Van het oprichten van een GmbH, het recruitment van Duits personeel tot het ontslaan van werknemers.

Arbeidsrecht & contracten

Corona in Duitsland: maatregelen voor bedrijven

De Duitse regering heeft een reeks een steunmaatregelen voor het bedrijfsleven afgekondigd om het aantal economische slachtoffers van de coronacrisis te beperken.

Read more
Arbeidsrecht & contracten

Zakelijk auto leasen in Duitsland

Duitsland is een echt auto land, daarom mag een degelijke lease auto niet ontbreken. Maar wat zijn de ongeschreven regels omtrent het leasen van een auto in Duitsland? Wie rijdt welk soort auto en wat zegt de auto over de bestuurder? In dit artikel leggen we uit welke auto bij welke functie hoort.

Read more
Arbeidsrecht & contracten

Elternzeit: het betere ouderschapsverlof

De Elternzeit en het daarmee verbonden Elterngeld is de Duitse tegenhanger van het ouderschapsverlof. Een goede regeling die ouders van pasgeborenen financieel stimuleert om meer tijd met hun kind door te brengen.

Read more
Arbeidsrecht & contracten

De verwachtingen van een Duitse werknemer

Bij het in dienst nemen van een Duitse werknemer in Duitsland komt net iets meer kijken dan alleen het salaris. Een Duitse medewerker heeft andere verwachtingen van zijn werkgever dan een Nederlander heeft. In dit artikel zetten we een aantal verwachtingen onder elkaar.

Read more
Arbeidsrecht & contracten

Arbeidsrecht in Duitsland en Nederland: de verschillen

Het arbeidsrecht in Duitsland en Nederland kent opvallende verschillen. In dit artikel worden vijf in het oog springende verschillen besproken. Hoe gaan Duitse werkgevers bijvoorbeeld om met ontslag en een concurrentiebeding in het contract?

Read more