Werving en selectie Duitsland

Werving en selectie in Duitsland voor grenzeloos succes!

De knoop is doorgehakt en u bent klaar voor uitbreiding naar Duitsland. De Duitse markt biedt veel mogelijkheden voor Nederlandse ondernemers. Alleen kan het door de krappe arbeidsmarkt soms lastig zijn om de juiste medewerker te vinden die helpt uw plannen waar te maken. Hierdoor is het belangrijk om een Duitsland-specifieke aanpak te hanteren en voldoende op de verwachtingen van de Duitse kandidaten in te spelen. De werkwijze van Gateway to Germany garandeert optimale resultaten in Duitsland.

Naast strategisch advies, ondersteunt Gateway to Germany al 20 jaar ambitieuze bedrijven bij het uitbreiden naar Duitsland en de werving en selectie van professionals. Verder kunnen wij u begeleiden bij het oprichten van een Duitse GmbH en het opstellen van een Duits arbeidscontract. Dankzij onze expertise en native Duitse consultants voorzien we u van advies op maat. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op via 030 252 6640 of vul het contactformulier in.

Werving en selectie per functie

Sales & marketing

Succes in Duitsland betekent nieuwe klanten én meer omzet. Dat succes begint vaak met een gemotiveerde sales professional. Iemand die deuren opent, klanten wint en een basis legt voor de toekomst. Dat geldt voor een startende exporteur, maar zeker ook voor bedrijven die al jaren zakendoen in Duitsland. Sinds 2001 ondersteunt Gateway to Germany al Nederlandse bedrijven met de werving en selectie in Duitsland. Daarbij gaat het vaak om de volgende functies:
 • Verkoper / Vertegenwoordiger
 • Accountmanager
 • Sales Manager
 • Key Accountmanager
 • Business Development Manager

Techniek & service

Duitse klanten bieden veel omzetpotentieel, maar stellen vaak hoge eisen aan techniek, kwaliteit en klantenservice. Daarom is het belangrijk om in Duitsland ook een team met technisch specialisten beschikbaar te hebben, die klanten begeleiden en ontzorgen. Gateway to Germany is gespecialiseerd in het werven van diverse functies met een technische achtergrond. Daarbij gaat het vaak om de volgende functies:

 • Sales Engineer Duitsland
 • Project Engineer Duitsland
 • Technical Service Manager Duitsland
 • (Technische) Support medewerker
 • Servicetechnicus in de buitendienst
 • Field Service Engineer

Directie & management

De Duitse markt biedt voldoende potentieel voor Nederlandse bedrijven om een eigen GmbH op te zetten. Het Duitse dochterbedrijf dient op een strategische manier gemanaged te worden door een Duits managementteam en/of een directeur. Met onze branchekennis, tweetaligheid en zakelijke ervaring op directieniveau in Duitsland is Gateway to Germany de juiste partner voor werving en selectie van onder meer de volgende functies:

 • Directeur / Geschäftsführer GmbH
 • Sales Director / commercieel directeur
 • Country Manager

 

Wilt u ook méér bereiken op de Duitse markt?

Waarom Gateway to Germany?

 • De juiste deuren openen

  Dankzij onze uitgebreide ervaring met werving en selectie in Duitsland weten we precies waar de kansen voor uw bedrijf liggen en welke eigenschappen een werknemer moet hebben, om de deur naar succes te openen. Op de branchepagina’s vindt u projecten die de veelzijdigheid van ons werk aantonen. Van ons kunt u altijd een op maat gemaakt advies en de juiste kandidaat, die uw organisatie in Duitsland succesvol maakt, verwachten.


 • De vonk moet overslaan

  Onze native Duitse-consultants kennen het belang van een goede match tussen de medewerker in Duitsland en het Nederlandse team: Zonder ‘klik’ geen commercieel succes. Daarom houden wij rekening met de bedrijfscultuur binnen uw organisatie en maken we dit onderdeel van onze wervingsstrategie. Bij ons vindt u een gezonde mix van Nederlandse flexibiliteit en Duitse Gründlichkeit.


 • Op z’n Duits en in het Duits!

  Gateway to Germany kan u door het hele traject begeleiden: van het strategische advies, werving en selectie van de Duitse werknemer tot aan het Duitse arbeidscontract en het oprichten van een GmbH. Zo zorgen we dat alles direct én goed geregeld is!

Werving en selectie per branche

De Duitse markt wordt gekenmerkt door een aantal beeldbepalende branches, zoals de machinebouw, automobielindustrie en procesindustrie. Dat wil niet zeggen dat Nederlandse bedrijven alleen in die branches succes kunnen hebben. Integendeel, soms zijn het juist de minder bekende branches die toegankelijker en minder concurrentiegevoelig zijn.

Gateway to Germany beschikt over vele jaren ervaring met de werving en selectie in Duitsland binnen verschillende branches, variërend van industrie & machinebouw tot fashion & textiel. De ene bedrijfstak is de andere niet. Een wervingsstrategie, specifiek gericht op de organisatie, is daarom essentieel voor zakelijk succes in Duitsland. Onze branchespecifieke aanpak houdt rekening met zowel de geschreven als de ongeschreven regels van de verschillende branches.
Als u geïnteresseerd bent in de praktische uitwerking van de verschillende wervingstactieken voor de Duitse markt, vindt u meer informatie in onze business cases.

FAQs: Werving en selectie Duitsland

Wat maakt de werving en selectie in Duitsland anders?

De verschillen tussen Nederland en Duitsland zijn terug te voeren naar de aanpak van het proces. In Duitsland bestaat die namelijk uit een gestructureerde wervingsprocedure en een op inhoudelijke eisen ingericht selectieproces. Dan kan de kandidaat nog zo vlot, leuk en enthousiast zijn. Als hij niet aan de opleidingseis voldoet, komt hij niet in aanmerking.

Hoe werkt de werving en selectie in Duitsland?

De werkloosheidcijfers in Duitsland zijn erg laag, er zijn dus weinig mensen actief op zoek naar een nieuwe baan. Hoe komt u dan toch aan die top kandidaat? Net als in Nederland zijn veel Duitsers actief op social media. Daarom worden deze platforms ook steeds belangrijker in het werven van goede werknemers. Daarnaast zijn er tal van vacaturesites waar veel geadverteerd en gezocht wordt.

Wat verwacht een Duitse werknemer van zijn werkgever?

Er zijn niet veel Duitsers actief op zoek naar een baan, tegelijkertijd staan ze wel voor nieuwe uitdagingen open (Link externe source?). Gelukkig staan veel Duitsers positief tegenover het werken voor een Nederlands bedrijf. Al zijn er wel een aantal verwachtingen waar we niet omheen kunnen. Wij hebben de verwachtingen van de Duitse werknemer op een rijtje gezet, zodat u die top kandidaat over de streep kunt trekken.