Recruitment Duitsland: Sales & marketing

Succes in Duitsland betekent nieuwe klanten én veel omzet. Juist daarom is het belangrijk om de beste verkopers in Duitsland te vinden en te enthousiasmeren om voor je bedrijf te komen werken. Gateway to Germany helpt haar Nederlandse klanten al bijna 20 jaar bij het recruitment van sales professionals in Duitsland. Daarbij maken wij gebruik van ons uitgebreide netwerk en de expertise van onze perfect tweetalige recruitment consultants. De juiste match leidt tot het beste omzetresultaat en dat proberen wij samen met onze klanten te bereiken.

Onze toegevoegde waarde

In de afgelopen jaren hebben wij honderden bedrijven mogen begeleiden bij het opzetten en uitbreiden van hun business in Duitsland. Daarbij hebben wij veel ervaring opgedaan ten aanzien van welke functie past bij een specifieke zakelijke uitdaging / branche / regio. Wij beschikken over de kennis en ervaring om de volgende salesfuncties voor onze opdrachtgevers snel en efficiënt in te vullen:

  • Sales Manager Duitsland
  • Business Development Manager Duitsland
  • Key Accountmanager Duitsland
  • Accountmanager Duitsland
  • Verkoper / Vertegenwoordiger Duitsland

Dé Duitsland-specialist

Gateway to Germany is gespecialiseerd in het recruitment van Duitse sales professionals voor onze Nederlandse opdrachtgevers. Wij weten als geen ander de verwachting van de kandidaat in Duitsland en de zakelijke behoefte van onze Nederlandse opdrachtgever bij elkaar te brengen. De juiste match is de sleutel voor zakelijk succes, voor een groeiende business en tevreden klanten in Duitsland. Daarbij heeft Gateway to Germany voor je expansieplannen in Duitsland een hele concrete en unieke toegevoegde waarde:

  • De Duitse markt is groot, dus waar begin je? In de afgelopen 20 jaar hebben wij honderden Nederlandse bedrijven geadviseerd bij het zakendoen in Duitsland. We weten wat werkt, wat niet werkt en wat verstandige keuzes zijn voor zakelijk succes. Waar kan je het beste starten? Waar liggen kansen? Wij helpen bij het maken van strategische keuzes en het bepalen van de beste route!

  • Wij kennen de klanten in Duitsland. Wij weten precies welk type persoon de beste kans maakt om voor je bedrijf in Duitsland concrete resultaten te boeken. Wij kennen de markt, verschillende types klanten en “de inkopers” bij Duitse bedrijven in veel verschillende branches. Wij weten welke eigenschappen van een verkoper gevraagd worden. Dit stelt ons als geen ander in staat om juist die kandidaten te selecteren, die de klus in Duitsland gaan klaren.

  • Wij kennen de Nederlandse bedrijfscultuur. De beste Duitse verkoper is niet altijd de meest geschikte kandidaat voor het Nederlandse bedrijf. Zonder goede binding (‘klik’) met de Nederlandse collega’s is de kans op commercieel succes in Duitsland kleiner. Daarom houden wij altijd rekening met de bedrijfscultuur binnen je organisatie.

  • Een goed gevoel, daar gaat het om. En dat is ook belangrijk voor de Duitse top-kandidaten, die het momenteel voor het kiezen hebben. Wij benaderen hen op een vertrouwde Duitse manier en begeleiden hen tot de aanstelling bij onze klant. En dat allemaal persoonlijk en door onze native Duitse consultants.

  • Op z’n Duits en in het Duits: in één keer goed geregeld! Of het gaat om Duitse arbeidscontracten of het oprichten van een GmbH. Via ons partnernetwerk zorgen wij dat het direct goed geregeld is!

Onze aanpak

Intake

Intake

Tijdens de intake willen wij alles weten over je bedrijf, de mensen en de functie

Werving

Werving

Wij benaderen kandidaten altijd direct via de Duitse social media en ook via online advertenties.
Gesprekken

Gesprekken

Wij voeren altijd telefonische én persoonlijke gesprekken met de kandidaten.

Match

Match

Om de kennismaking met de top-kandidaten goed te laten verlopen zijn wij persoonlijk aanwezig.

Branche-specifieke expertise

De succesfactoren voor Nederlandse bedrijven om zaken te doen in Duitsland zijn voor een belangrijk deel afhankelijk van de branche waarin het bedrijf actief is. In iedere branche gelden andere regels en (ongeschreven) wetten, zo ook voor de werving en selectie van Duits personeel binnen een bepaalde industrie. Iedere branche biedt specifieke ingangen en netwerkmogelijkheden en daarom volop kansen om in contact te komen met de juiste personen. Gateway to Germany heeft in de afgelopen 20 jaar een sterk netwerk binnen veel verschillende branches opgebouwd. Van industrie & machinebouw tot aan fashion & textiel. Mede door dit sterke netwerk, kunnen wij optimaal ondersteunen in het recruitment in Duitsland en het geven van strategisch advies. Benieuwd naar onze ervaringen per branche? Meer informatie hierover is te vinden in onze business cases.

Testimonials

Lifehammer Logo Industrie & Machinebouw
Gateway heeft zich grondig verdiept in ons bedrijf en de relevante markten die wij willen gaan bedienen in Duitsland. Op basis daarvan is een functieprofiel van de te zoeken kandidaat gemaakt. [...] We zijn in middels een aantal maanden onderweg met de nieuwe kandidaat, die inmiddels een behoorlijk aantal leads in de voor ons relevante markten heeft aangeboord.

Marcel Zegger, Chief Executive Officer

Bronkhorst Buitenleven Logo Lifestyle & Consumer Goods
De ogenschijnlijk kleine cultuur verschillen, zijn van wezenlijk belang die te weten voor het zaken doen in het buitenland. Door de Duitse achtergrond van de mensen van Gateway weten deze mensen als geen ander waar je op moet letten bij het zoeken naar de juiste personen.

Gert Hop, Directeur

Pearl Music Europe Logo Lifestyle & Consumer Goods
Duitsers en Nederlanders lijken op elkaar in veel aspecten, maar verschillen enorm in de zakelijke omgang. Duitsers denken en handelen vanuit een sterk hiërarchische gedachte. Naast de toetsing op inhoudelijke kennis, netwerk en motivatie was de toetsing op “soft skills” en een culturele match dus van belang. We hebben voor Gateway gekozen omdat zij voor het werven van Duits personeel met een op Duitsland gespecialiseerde recruitment consultant werken

Richard Steinbusch, European Sales Manager

Amphitec Logo Industrie & Machinebouw
"Met behulp van Gateway hebben een medewerker kunnen aantrekken welke zich specifiek richt op de Duitstalige markt. Gateway heeft het gehele proces begeleid van opstellen initiële profiel tot en met de aanstelling en verloning. Deze samenwerking verliep bijzonder prettig en professioneel."

Peter Paul du Buisson, Directeur

Koppert Cress Logo Food & Beverage
"Gateway to Germany heeft ons inmiddels een aantal keren bij gestaan bij het zoeken naar geschikte kandidaten voor vacatures in Duitsland. Wij zijn van mening dat je in elk land beter kan werken met lokale mensen, native speaking, netwerk opgebouwd, kennis van cultuur etc."

Bart Leemans, Director New Business & Large Accounts

Goudsmit Magnetics Logo Industrie & Machinebouw
"Wij waren al actief op de Duitse markt maar het zelfstandig sourcen van goede kandidaten kunnen wij niet. Daar was de hulp van Gateway zeer belangrijk. Ook bijzaken om de contracten in orde te krijgen kun je met ze bespreken zodat het ook juridisch voor beide partijen goed klopt."

Guy Mutsaerts, Sales Director

No Excess the Dutch clothing company Logo Fashion & Textiel
"De verkoopleider is nu bijna 2 jaar werkzaam bij ons en de resultaten zijn heel positief. Het verkoopapparaat uitgebreid met enkele nieuwe verkopers en het aantal klanten/ verkooppunten en dus ook de omzet is enorm toegenomen. Veel ‘Wunschkunden’ hebben No Excess inmiddels opgenomen."

Henry Potuijt, Financial Director

Nedap Logo Industrie & Machinebouw
"De Duitse zakelijke cultuur en werkwijze kunnen soms aanzienlijk verschillen met dat van de Nederlandse en dat geldt ook op recruitment gebied. Door middel van een open, directe en een professionele aanpak weet Gateway hier goed op in te spelen."

Andries Jan Oosterhof, Sales Director

Seacon Logistics Logo
"Hoewel Nederland en Duitsland buurlanden zijn, zijn de omgangsvormen en etiquette toch enorm verschillend. Wanneer hier geen aandacht voor is, is het voor een Nederlandse onderneming nagenoeg niet mogelijk in Duitsland actief te zijn."

Corné Geerts, Directeur

Stabiplan Logo Industrie & Machinebouw
"De prettige samenwerking met Gateway begon met het volgen van een workshop over Do’s en Don’ts voor Nederlanders die willen starten in Duitsland. Vervolgens hebben ze ons geholpen bij het vinden van onze eerste Duitse medewerker. Minstens zo belangrijk: ze fungeren als een altijd behulpzame vraagbaak die meedenkt bij vervolgstappen."

Edwin Schalk, Directeur

Cadac Logo Lifestyle & Consumer Goods
“Door de samenwerking met Gateway heb ik een geschikte sales professional aan kunnen nemen waardoor we niet aan slagkracht ingeboet hebben. Nu hij een paar maanden bij ons werkt is hij ‘on full-speed’ en volop met sales bezig. Dit geeft mij de ruimte om me te richten op verdere groei (in Duitsland).”

Tim Polman, Directeur

Naris Logo Software, Data & Analytics
“Wij werken nu bijna een jaar samen en heel gestaag groeit het aantal klanten in Duitsland. Er was eigenlijk geen sprake van een aanlooptijd. Het voelde direct goed. De bedoeling is om volgend jaar ons team in Duitsland met 2 of 3 personen uit te breiden.”

Erik van Marle, Directeur

FTNON Logo Industrie & Machinebouw
“De Duitse verkoper werkt nu meer dan 2 jaar bij FTNON. Hij heeft de kontakten zeer goed uitgebreid wat ook al tot de nodige verkopen heeft geleid. We zijn zeer blij met hem en de support welke Gateway gegeven heeft.”

Wilco Fauth, CEO

Business Cases

In de afgelopen jaren hebben wij veel Nederlandse bedrijven kunnen begeleiden bij het opzetten en uitbreiden van hun business in Duitsland. Hieronder lees je in een aantal business cases hoe we dit concreet hebben aangepakt, wat we in de markt tegen zijn gekomen en wat de resultaten zijn van ons werk.