YALP

"We zijn naar versterking in de vorm van een Duitser gaan zoeken, omdat we merkten dat de marges die we in Duitsland haalden erg goed waren en er nog veel meer uit te halen is. Als Nederlander kun je nog zo ervaren zijn in Duitsland, je bent geen 'echte Duitser'. "
Jeroen Reinderink
Geschäftsführer GmbH

Hoe was de situatie (in Duitsland) voor de samenwerking?

Duitsland is een groot land met veel potentieel, vandaar hebben we een aantal jaar geleden een GmbH opgericht. Dit was ook een boost voor ons imago. We zijn naar versterking in de vorm van een ‘echte Duitser’ gaan zoeken, omdat we merkten dat de marges die we in Duitsland haalden erg goed waren en er nog veel meer uit te halen is.

Tegen welke uitdagingen liep je aan bij de uitbreiding op de Duitse markt?

Als Nederlander kun je nog zo ervaren zijn in Duitsland, je bent geen ‘echte Duitser’. Daar komt bij dat het veel tijd kost om projecten te realiseren. De uren gingen met name in de projectbegeleiding zitten, waardoor er weinig tijd overbleef voor de sales.

Wat was voor jullie de reden om Gateway in te schakelen?

We hebben met twee bureaus gepraat – kenden onafhankelijk van elkaar allebei Gateway al. Tijdens een persoonlijk gesprek met Enrico werden we van veel goede tips voorzien en kregen we nieuwe inzichten waardoor de keus niet meer moeilijk was.