Pearl

"We hebben voor Gateway gekozen omdat zij voor het werven van Duits personeel met op Duitsland gespecialiseerde recruitment consultants werken. De samenwerking met Gateway heeft geleidt tot het aannemen van een nieuwe buitendienst medewerker voor Zuid-Duitsland en Oostenrijk. Deze medewerker is inmiddels sinds begin 2019 succesvol werkzaam binnen de organisatie"
Richard Steinbusch
European Sales Manager

Wat doet Pearl Music?

Pearl Musical Instruments, opgericht in 1946 in Tokio / Japan, is uitgegroeid tot één van de wereldwijd toonaangevende bedrijven in drums, percussie-instrumenten en fluiten. Pearl Music Europe is een volledige dochteronderneming, opererend vanuit Venlo, in de provincie Limburg, Nederland. Pearl Music Europe B.V. is verantwoordelijk voor de logistiek, sales en marketing van alle producten onder het trademark Pearl voor de gehele Europese Economische Ruimte. Daarnaast distribueert Pearl Music Europe B.V. enkele zogenaamde “third party” merken voor specifieke gebieden binnen de EER.

Hoe heeft Gateway bijgedragen aan uw succes in Duitsland?

De voorselectie en intake gesprekken zijn een belangrijk, maar tijdrovend onderdeel van een sollicitatieprocedure. De bijdrage van Gateway heeft geleid tot de eerste selectie en de presentatie van een overzichtelijk aantal geschikte kandidaten. Gateway heeft in deze fase van het proces een stuk “ontzorging” geboden.

Als pan-Europese organisatie rollen we één Europese strategie uit, met ruimte voor lokale interpretatie. Duitsers en Nederlanders lijken op elkaar in veel aspecten, maar verschillen enorm in de zakelijke omgang. Duitsers denken en handelen vanuit een sterk hiërarchische gedachte. Naast de toetsing op inhoudelijke kennis, netwerk en motivatie was de toetsing op “soft skills” en een culturele match dus van belang. We hebben voor Gateway gekozen omdat zij voor het werven van Duits personeel met een op Duitsland gespecialiseerde recruitment consultant werken.

Wat is het resultaat en hoe gaan de zaken nú in Duitsland?

De samenwerking met Gateway heeft geleidt tot het aannemen van een nieuwe buitendienst medewerker voor Zuid-Duitsland en Oostenrijk. Deze medewerker is inmiddels sinds begin 2019 succesvol werkzaam binnen de organisatie, op “remote” basis. Maar mijn optiek, door vooraf samen de juiste criteria en plan van aanpak te definiëren.