Cadac

“Door de samenwerking met Gateway heb ik een geschikte sales professional aan kunnen nemen waardoor we niet aan slagkracht ingeboet hebben. Nu hij een paar maanden bij ons werkt is hij ‘on full-speed’ en volop met sales bezig. Dit geeft mij de ruimte om me te richten op verdere groei (in Duitsland).”
Tim Polman
Directeur

Wat doet Cadac?

CADAC ontwikkelt en vermarkt al sinds 1948 producten die het buitenleven veraangenamen. Het begon allemaal met de productie van gasflessen, maar al gauw werd dit uitgebreid met kooktoestellen en gasbarbecues. Hoewel de Skottelbraai in Nederland nog altijd één van de meest populaire producten blijft, is de range van CADAC inmiddels aanzienlijk uitgebreid. Naast compacte en inklapbare kampeertoestellen en de originele Skottelbraai bieden wij tegenwoordig populaire all-in-one gasbarbecues en luxe buitenkeukens. Na 25 jaar Braai Life in Europa en bijna 70 jaar ervaring in Zuid-Afrika, kan CADAC worden gezien als dé specialist op het gebied van buiten koken.

Hoe heeft Gateway bijgedragen aan uw succes in Duitsland?

Snelheid van handelen en accuraatheid heb ik als bijzonder prettig ervaren. Mede dankzij Gateway hebben wij de opengevallen functie zeer snel weer kunnen invullen.

  • Gedegen advies en ervaringen over Duitse markt door Duitse natives en/of Nederlanders die geruime in tijd in Duitsland hebben gewoond en de Duitse gebruiken en gewoonten dus echt kennen en voelen.
  • Lezen van de kandidaten en organisatie.
  • Wensen meenemen en projecteren op kandidaten.
  • Goede adviserende rol zonder sturend te zijn in het beslissings-traject.
  • Goede rapportage/verslag waarin kandidaten voorgesteld worden.
  • Toetsing van competentie met duidelijk schematische rapportage.

Wat is het resultaat en hoe gaan de zaken nú in Duitsland?

Door de samenwerking met Gateway heb ik een geschikte sales professional aan kunnen nemen waardoor we niet aan slagkracht ingeboet hebben. Nu hij een paar maanden bij ons werkt is hij ‘on full-speed’ en volop met sales bezig. Dit geeft mij de ruimte om me te richten op verdere groei (in Duitsland). Dit ga ik vormgeven door het aannemen van een Duitse Accountmanager die zich alleen op de Duitse markt gaat richten.