Werving en Selectie Duitsland

Werving en selectie in Duitsland voor grenzeloos succes!

De knoop is doorgehakt en u bent klaar voor uitbreiding naar Duitsland. De Duitse markt biedt veel mogelijkheden voor Nederlandse ondernemers. Alleen kan het door de krappe arbeidsmarkt soms lastig zijn om de juiste medewerker te vinden die helpt uw plannen waar te maken. Hierdoor is het belangrijk om een Duitsland-specifieke aanpak te hanteren. De werkwijze van Gateway to Germany garandeert optimale resultaten in Duitsland.

Naast strategisch advies, ondersteunt Gateway to Germany al 20 jaar ambitieuze bedrijven bij het uitbreiden naar Duitsland en de werving en selectie van professionals. Verder kunnen wij u begeleiden bij het oprichten van een Duitse GmbH en het opstellen van een Duits arbeidscontract. Dankzij onze expertise en native Duitse consultants voorzien we u van advies op maat. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op via 030 252 6640 of vul het contactformulier in.

Recruitment Duitsland Gateway to Germany Sarah Assal

Recruitment per functie

Sales & marketing

Succes in Duitsland betekent nieuwe klanten én meer omzet. Dat succes begint vaak met een gemotiveerde sales professional. Iemand die deuren opent, klanten wint en een basis legt voor de toekomst. Dat geldt voor een startende exporteur, maar zeker ook voor bedrijven die al jaren zakendoen in Duitsland. Sinds 2001 ondersteunt Gateway to Germany Nederlandse bedrijven met de werving en selectie in Duitsland. Daarbij gaat het vaak om de volgende functies:

Lees verder

Techniek & service

Duitse klanten bieden veel omzetpotentieel, maar stellen vaak hoge eisen aan techniek, kwaliteit en klantenservice. Daarom is het belangrijk om in Duitsland ook een team met technisch specialisten beschikbaar te hebben, die klanten begeleiden en ontzorgen. Gateway to Germany is gespecialiseerd in het werven van diverse functies met een technische achtergrond. Daarbij gaat het vaak om de volgende functies:

  • Sales Engineer Duitsland
  • Project Engineer Duitsland
  • Technical Service Manager Duitsland
  • (Technische) Support medewerker
  • Servicetechnicus in de buitendienst
  • Field Service Engineer
Lees verder

Directie & management

De Duitse markt biedt voldoende potentieel voor Nederlandse bedrijven om een eigen GmbH op te zetten. Het Duitse dochterbedrijf dient op een strategische manier gemanaged te worden door een Duits managementteam en/of een directeur. Met onze branchekennis, tweetaligheid en zakelijke ervaring op directieniveau in Duitsland is Gateway to Germany de juiste partner voor werving en selectie van onder meer de volgende functies:

Lees verder

Deze bedrijven mocht Gateway to Germany al ondersteunen

Waarom Gateway to Germany?​

De juiste deuren openen

Dankzij onze uitgebreide ervaring met werving en selectie in Duitsland weten we precies waar de kansen voor uw bedrijf liggen en welke eigenschappen een werknemer moet hebben, om de deur naar succes te openen. Op onze pagina business cases vindt u projecten die de veelzijdigheid van ons werk aantonen. Van ons kunt u altijd een op maat gemaakt advies en de juiste kandidaat, die uw organisatie in Duitsland succesvol maakt, verwachten.

Lees verder

De vonk moet overslaan

Onze native Duitse-consultants kennen het belang van een goede match tussen de medewerker in Duitsland en het Nederlandse team: Zonder ‘klik’ geen commercieel succes. Daarom houden wij rekening met de bedrijfscultuur binnen uw organisatie en maken we dit onderdeel van onze wervingsstrategie. Bij ons vindt u een gezonde mix van Nederlandse flexibiliteit en Duitse Gründlichkeit.

Lees verder

Op z’n Duits en in het Duits!

Gateway to Germany kan u door het hele traject begeleiden: van het strategische advies, werving en selectie van de Duitse werknemer tot aan het Duitse arbeidscontract en het oprichten van een GmbH. Zo zorgen we dat alles direct én goed geregeld is!

Lees verder

Over de samenwerking met Gateway to Germany

"Wij hebben Gateway ingeschakeld, daar zij met een eerdere vacature bewezen hebben de juiste kandidaat te vinden."

Lees de volledige testimonial
Dominique van den Berge
Marketing Manager

"Ze zeiden dat ze hier veel ervaring mee hebben en snel de juiste kandidaten konden leveren. En dat is precies wat ze hebben gedaan!"

Lees de volledige testimonial
Peter van der Zanden
General Manager

"Wij hebben met verschillende partijen gesproken, maar het verhaal van Gateway was goed en inhoudelijk sterk. Daarmee hebben ze ons overtuigd dat zij de juiste partner voor ons in Duitsland zijn."

Lees de volledige testimonial
Emiel Kanters
Webs

"Gateway heeft ons de mogelijkheid geboden om via kunnen kennis, kunde en kanalen de juiste kandidaten te bereiken."

Lees de volledige testimonial
René Wetzels
Technischer Leiter Frissen Groen Techniek

"Wij hadden twee medewerkers en wilden ons team uitbreiden met twee medewerkers omwille van de groei van de organisatie."

Lees de volledige testimonial
Tessa Smeenk
HR Director
YALP

"We zijn naar versterking in de vorm van een Duitser gaan zoeken, omdat we merkten dat de marges die we in Duitsland haalden erg goed waren en er nog veel meer uit te halen is. Als Nederlander kun je nog zo ervaren zijn in Duitsland, je bent geen 'echte Duitser'. "

Lees de volledige testimonial
Jeroen Reinderink
Geschäftsführer GmbH
Envirogen Group Logo Industrie & Machinebouw

"Het zoeken en vinden van een geschikte kandidaat mag je van een recruiter verwachten ... Maar Gateway to Germany doet meer. Een goede uitleg aan ons wat een Duitse kandidaat verwacht bij een gesprek, en contract voorstel welke natuurlijk niet geheel overeenkomt met wat wij “normaal” vinden. Een ook de voorbereiding hierop van de kandidaten die dat als prettig en ondersteunend ervaren hebben."

Lees de volledige testimonial
Bart​ Scholten
Managing Director
KEJE Horren & Raamdecoratie Logo

"We hebben enkel Nederlandse medewerkers in dienst wat het relatief lastig maakt op de Duitse markt. Gateway to Germany heeft de knowhow en het netwerk om ons te helpen dit project te begeleiden. Voor een bedrijf dat beginnend is op de Duitse markt is dit heel handig gebleken."

Lees de volledige testimonial
Stefan Wermers
Exportmanager
Lifehammer Logo Industrie & Machinebouw

"Gateway heeft zich grondig verdiept in ons bedrijf en de relevante markten die wij willen gaan bedienen in Duitsland. Op basis daarvan is een functieprofiel van de te zoeken kandidaat gemaakt. We zijn in middels een aantal maanden onderweg met de nieuwe kandidaat, die inmiddels een behoorlijk aantal leads in de voor ons relevante markten heeft aangeboord."

Lees de volledige testimonial
Marcel Zegger
Chief Executive Officer
Bronkhorst Buitenleven Logo Lifestyle & Consumer Goods

"De ogenschijnlijk kleine cultuur verschillen, zijn van wezenlijk belang die te weten voor het zaken doen in het buitenland. Door de Duitse achtergrond van de mensen van Gateway weten deze mensen als geen ander waar je op moet letten bij het zoeken naar de juiste personen."

Lees de volledige testimonial
Gert Hop
Directeur
Pearl Music Europe Logo Lifestyle & Consumer Goods

"We hebben voor Gateway gekozen omdat zij voor het werven van Duits personeel met op Duitsland gespecialiseerde recruitment consultants werken. De samenwerking met Gateway heeft geleidt tot het aannemen van een nieuwe buitendienst medewerker voor Zuid-Duitsland en Oostenrijk. Deze medewerker is inmiddels sinds begin 2019 succesvol werkzaam binnen de organisatie"

Lees de volledige testimonial
Richard Steinbusch
European Sales Manager
Amphitec Logo Industrie & Machinebouw

"Met behulp van Gateway hebben een medewerker kunnen aantrekken welke zich specifiek richt op de Duitstalige markt. Gateway heeft het gehele proces begeleid van opstellen initiële profiel tot en met de aanstelling en verloning. Deze samenwerking verliep bijzonder prettig en professioneel."

Lees de volledige testimonial
Peter Paul du Buisson
Directeur
Koppert Cress Logo Food & Beverage

"Gateway to Germany heeft ons inmiddels een aantal keren bij gestaan bij het zoeken naar geschikte kandidaten voor vacatures in Duitsland. Wij zijn van mening dat je in elk land beter kan werken met lokale mensen, native speaking, netwerk opgebouwd, kennis van cultuur etc."

Lees de volledige testimonial
Bart Leemans
Director New Business & Large Accounts
Goudsmit Magnetics Logo

"Wij waren al actief op de Duitse markt maar het zelfstandig sourcen van goede kandidaten kunnen wij niet. Daar was de hulp van Gateway zeer belangrijk. Ook bijzaken om de contracten in orde te krijgen kun je met ze bespreken zodat het ook juridisch voor beide partijen goed klopt."

Lees de volledige testimonial
Guy Mutsaerts
Sales Director
No Excess the Dutch clothing company Logo Fashion & Textiel

"De verkoopleider is nu bijna 2 jaar werkzaam bij ons en de resultaten zijn heel positief. Het verkoopapparaat uitgebreid met enkele nieuwe verkopers en het aantal klanten/ verkooppunten en dus ook de omzet is enorm toegenomen. Veel ‘Wunschkunden’ hebben No Excess inmiddels opgenomen."

Lees de volledige testimonial
Henry Potuijt
Financial Director
Nedap Logo Industrie & Machinebouw

"Gateway begeleidt zowel de kandidaten als ook de klant. Door zich goed te verdiepen in ons bedrijf en onze wensen, zijn er kwalitatief goede kandidaten voorgesteld wat mij veel tijd heeft bespaart. In de communicatie is Gateway open en direct."

Lees de volledige testimonial
Andries Jan Oosterhof
Sales Director
Seacon Logistics Logo

"Hoewel Nederland en Duitsland buurlanden zijn, zijn de omgangsvormen en etiquette toch enorm verschillend. Wanneer hier geen aandacht voor is, is het voor een Nederlandse onderneming nagenoeg niet mogelijk in Duitsland actief te zijn."

Lees de volledige testimonial
Corné Geerts
Directeur
Stabiplan Logo Industrie & Machinebouw

"De prettige samenwerking met Gateway begon met het volgen van een workshop over Do’s en Don’ts voor Nederlanders die willen starten in Duitsland. Vervolgens hebben ze ons geholpen bij het vinden van onze eerste Duitse medewerker. Minstens zo belangrijk: ze fungeren als een altijd behulpzame vraagbaak die meedenkt bij vervolgstappen."

Lees de volledige testimonial
Edwin Schalk
Directeur
Cadac Logo Lifestyle & Consumer Goods

“Door de samenwerking met Gateway heb ik een geschikte sales professional aan kunnen nemen waardoor we niet aan slagkracht ingeboet hebben. Nu hij een paar maanden bij ons werkt is hij ‘on full-speed’ en volop met sales bezig. Dit geeft mij de ruimte om me te richten op verdere groei (in Duitsland).”

Lees de volledige testimonial
Tim Polman
Directeur
Naris Logo Software, Data & Analytics

“Wij werken nu bijna een jaar samen en heel gestaag groeit het aantal klanten in Duitsland. Er was eigenlijk geen sprake van een aanlooptijd. Het voelde direct goed. De bedoeling is om volgend jaar ons team in Duitsland met 2 of 3 personen uit te breiden.”

Lees de volledige testimonial
Erik van Marle
Directeur
FTNON Logo Industrie & Machinebouw

“De Duitse verkoper werkt nu meer dan 2 jaar bij FTNON. Hij heeft de kontakten zeer goed uitgebreid wat ook al tot de nodige verkopen heeft geleid. We zijn zeer blij met hem en de support welke Gateway gegeven heeft.”

Lees de volledige testimonial
Wilco Fauth
Directeur

FAQs: Werving & Selectie Duitsland

De verschillen tussen Nederland en Duitsland zijn terug te voeren naar de aanpak van het proces. In Duitsland bestaat die namelijk uit een gestructureerde wervingsprocedure en een op inhoudelijke eisen ingericht selectieproces. Dan kan de kandidaat nog zo vlot, leuk en enthousiast zijn. Als hij niet aan de opleidingseis voldoet, komt hij niet in aanmerking.

De werkloosheidcijfers in Duitsland zijn erg laag, er zijn dus weinig mensen actief op zoek naar een nieuwe baan. Hoe komt u dan toch aan die top kandidaat? Net als in Nederland zijn veel Duitsers actief op social media. Daarom worden deze platforms ook steeds belangrijker in het werven van goede werknemers. Daarnaast zijn er tal van vacaturesites waar veel geadverteerd en gezocht wordt.

Er zijn niet veel Duitsers actief op zoek naar een baan, tegelijkertijd staan ze wel voor nieuwe uitdagingen open. Gelukkig staan veel Duitsers positief tegenover het werken voor een Nederlands bedrijf. Al zijn er wel een aantal verwachtingen waar we niet omheen kunnen. Wij hebben de verwachtingen van de Duitse werknemer op een rijtje gezet, zodat u die top kandidaat over de streep kunt trekken.