Personeel werven in Duitsland

Personeel werven in Duitsland voor het beste resultaat

Overweegt uw organisatie uit de breiden naar Duitsland of bent u op zoek naar versterking voor een bestaand team? In beide gevallen ligt de oplossing in het werven van Duitse werknemers. De juiste medewerkers vinden die uw bedrijf op de Duitse markt vertegenwoordigen, kan onder meer door de krappe arbeidsmarkt echter nog wel ingewikkeld zijn. Een specifieke aanpak voor het succesvol werven van Duits personeel is daarom essentieel. De werkwijze van Gateway to Germany is erop gericht om de verwachtingen van Duits personeel en Nederlandse werkgevers bij elkaar te brengen.

Personeel werven in Duitsland is ons speerpunt. Sinds 2001 is Gateway to Germany er al op gebrand ambitieuze kandidaten, die voor het beste resultaat op de Duitse markt gaan, te vinden. Naast de personeelswerving in Duitsland kunt u bij ons ook terecht voor strategisch advies, ondersteuning bij het opstellen van een arbeidsovereenkomst volgens Duits recht en het oprichten van een GmbH. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via 030 252 6640 of via het contactformulier.

Recruitment Duitsland Gateway to Germany Sarah Assal

Duits personeel werven per functie

Sales & marketing

Om in Duitsland resultaten te boeken is het essentieel om gemotiveerde sales professionals aan te trekken. Iemand die bij klanten binnenstapt en ze van uw product of dienst weet te overtuigen. Dit geldt niet alleen voor bedrijven die hun eerste stappen zetten, maar ook voor organisaties die al langer actief zijn op de Duitse markt. Gateway to Germany ondersteunt al jarenlang Nederlandse bedrijven bij het werven van personeel in Duitsland. Daarbij gaat het vaak om de volgende functies:

Lees verder

Techniek & service

In de Duitse markt zit ontzettend veel potentie voor Nederlandse bedrijven. Klanten in Duitsland stellen over het algemeen hoge eisen aan techniek, kwaliteit en klantenservice. Een team met technisch specialisten die klanten begeleiden en ontzorgen mag daarom niet ontbreken. Gateway to Germany is gespecialiseerd in het werven van Duits personeel met een technische achtergrond. Daarbij gaat het vaak om de volgende functies:

  • Sales Engineer Duitsland
  • Project Engineer Duitsland
  • Technical Service Manager Duitsland
  • (Technische) Support medewerker
  • Servicetechnicus in de buitendienst
  • Field Service Engineer
Lees verder

Directie & management

Voor veel Nederlandse bedrijven is het zinvol om een GmbH in Duitsland op te zetten. Dat Duitse dochterbedrijf dient dan wel doeltreffend gemanaged te worden door een Duits managementteam en/of directeur. Dankzij onze branchekennis, tweetaligheid en zakelijke ervaring op directie niveau is Gateway to Germany de beste partner voor het werven van Duits personeel in onder andere deze functies:

Lees verder

Deze bedrijven mocht Gateway to Germany al ondersteunen

Waarom Gateway to Germany?​

De juiste deuren openen

Wij werven al sinds 2001 personeel in Duitsland voor Nederlandse organisaties. We weten waar de kansen liggen voor ondernemers, maar ook welke professional uw bedrijf in Duitsland succesvol gaat maken. Door onze ruime ervaring met personeelswerving in Duitsland kunnen we u van advies op maat voorzien en vinden we de juiste kandidaat.

Lees verder

De vonk moet overslaan

Onze gepassioneerde consultants zijn native Duits en kennen het belang van een goede match tussen de medewerker in Duitsland en het Nederlandse team: Zonder ‘klik’ zal commercieel succes uitblijven. Daarom houden wij rekening met de bedrijfscultuur binnen uw organisatie en maken we dit onderdeel van onze wervingsstrategie.

Lees verder

Op z’n Duits en in het Duits!

Bij ons kunt u terecht voor het complete pakket: van strategisch advies tot het werven van Duits personeel, maar we bieden ook deskundige ondersteuning aan bij het opstellen van een Duits arbeidsovereenkomst en oprichten van een Duitse GmbH. Zo zorgen we dat alles direct én goed geregeld is!

Lees verder

Over de samenwerking met Gateway to Germany

"Wij hadden twee medewerkers en wilden ons team uitbreiden met twee medewerkers omwille van de groei van de organisatie."

Lees de volledige testimonial
Tessa Smeenk
HR Director
YALP

"We zijn naar versterking in de vorm van een Duitser gaan zoeken, omdat we merkten dat de marges die we in Duitsland haalden erg goed waren en er nog veel meer uit te halen is. Als Nederlander kun je nog zo ervaren zijn in Duitsland, je bent geen 'echte Duitser'. "

Lees de volledige testimonial
Jeroen Reinderink
Geschäftsführer GmbH
Envirogen Group Logo Industrie & Machinebouw

"Het zoeken en vinden van een geschikte kandidaat mag je van een recruiter verwachten ... Maar Gateway to Germany doet meer. Een goede uitleg aan ons wat een Duitse kandidaat verwacht bij een gesprek, en contract voorstel welke natuurlijk niet geheel overeenkomt met wat wij “normaal” vinden. Een ook de voorbereiding hierop van de kandidaten die dat als prettig en ondersteunend ervaren hebben."

Lees de volledige testimonial
Bart​ Scholten
Managing Director
KEJE Horren & Raamdecoratie Logo

"We hebben enkel Nederlandse medewerkers in dienst wat het relatief lastig maakt op de Duitse markt. Gateway to Germany heeft de knowhow en het netwerk om ons te helpen dit project te begeleiden. Voor een bedrijf dat beginnend is op de Duitse markt is dit heel handig gebleken."

Lees de volledige testimonial
Stefan Wermers
Exportmanager
Lifehammer Logo Industrie & Machinebouw

"Gateway heeft zich grondig verdiept in ons bedrijf en de relevante markten die wij willen gaan bedienen in Duitsland. Op basis daarvan is een functieprofiel van de te zoeken kandidaat gemaakt. We zijn in middels een aantal maanden onderweg met de nieuwe kandidaat, die inmiddels een behoorlijk aantal leads in de voor ons relevante markten heeft aangeboord."

Lees de volledige testimonial
Marcel Zegger
Chief Executive Officer
Bronkhorst Buitenleven Logo Lifestyle & Consumer Goods

"De ogenschijnlijk kleine cultuur verschillen, zijn van wezenlijk belang die te weten voor het zaken doen in het buitenland. Door de Duitse achtergrond van de mensen van Gateway weten deze mensen als geen ander waar je op moet letten bij het zoeken naar de juiste personen."

Lees de volledige testimonial
Gert Hop
Directeur
Pearl Music Europe Logo Lifestyle & Consumer Goods

"We hebben voor Gateway gekozen omdat zij voor het werven van Duits personeel met op Duitsland gespecialiseerde recruitment consultants werken. De samenwerking met Gateway heeft geleidt tot het aannemen van een nieuwe buitendienst medewerker voor Zuid-Duitsland en Oostenrijk. Deze medewerker is inmiddels sinds begin 2019 succesvol werkzaam binnen de organisatie"

Lees de volledige testimonial
Richard Steinbusch
European Sales Manager
Amphitec Logo Industrie & Machinebouw

"Met behulp van Gateway hebben een medewerker kunnen aantrekken welke zich specifiek richt op de Duitstalige markt. Gateway heeft het gehele proces begeleid van opstellen initiële profiel tot en met de aanstelling en verloning. Deze samenwerking verliep bijzonder prettig en professioneel."

Lees de volledige testimonial
Peter Paul du Buisson
Directeur
Koppert Cress Logo Food & Beverage

"Gateway to Germany heeft ons inmiddels een aantal keren bij gestaan bij het zoeken naar geschikte kandidaten voor vacatures in Duitsland. Wij zijn van mening dat je in elk land beter kan werken met lokale mensen, native speaking, netwerk opgebouwd, kennis van cultuur etc."

Lees de volledige testimonial
Bart Leemans
Director New Business & Large Accounts
Goudsmit Magnetics Logo

"Wij waren al actief op de Duitse markt maar het zelfstandig sourcen van goede kandidaten kunnen wij niet. Daar was de hulp van Gateway zeer belangrijk. Ook bijzaken om de contracten in orde te krijgen kun je met ze bespreken zodat het ook juridisch voor beide partijen goed klopt."

Lees de volledige testimonial
Guy Mutsaerts
Sales Director
No Excess the Dutch clothing company Logo Fashion & Textiel

"De verkoopleider is nu bijna 2 jaar werkzaam bij ons en de resultaten zijn heel positief. Het verkoopapparaat uitgebreid met enkele nieuwe verkopers en het aantal klanten/ verkooppunten en dus ook de omzet is enorm toegenomen. Veel ‘Wunschkunden’ hebben No Excess inmiddels opgenomen."

Lees de volledige testimonial
Henry Potuijt
Financial Director
Nedap Logo Industrie & Machinebouw

"Gateway begeleidt zowel de kandidaten als ook de klant. Door zich goed te verdiepen in ons bedrijf en onze wensen, zijn er kwalitatief goede kandidaten voorgesteld wat mij veel tijd heeft bespaart. In de communicatie is Gateway open en direct."

Lees de volledige testimonial
Andries Jan Oosterhof
Sales Director
Seacon Logistics Logo

"Hoewel Nederland en Duitsland buurlanden zijn, zijn de omgangsvormen en etiquette toch enorm verschillend. Wanneer hier geen aandacht voor is, is het voor een Nederlandse onderneming nagenoeg niet mogelijk in Duitsland actief te zijn."

Lees de volledige testimonial
Corné Geerts
Directeur
Stabiplan Logo Industrie & Machinebouw

"De prettige samenwerking met Gateway begon met het volgen van een workshop over Do’s en Don’ts voor Nederlanders die willen starten in Duitsland. Vervolgens hebben ze ons geholpen bij het vinden van onze eerste Duitse medewerker. Minstens zo belangrijk: ze fungeren als een altijd behulpzame vraagbaak die meedenkt bij vervolgstappen."

Lees de volledige testimonial
Edwin Schalk
Directeur
Cadac Logo Lifestyle & Consumer Goods

“Door de samenwerking met Gateway heb ik een geschikte sales professional aan kunnen nemen waardoor we niet aan slagkracht ingeboet hebben. Nu hij een paar maanden bij ons werkt is hij ‘on full-speed’ en volop met sales bezig. Dit geeft mij de ruimte om me te richten op verdere groei (in Duitsland).”

Lees de volledige testimonial
Tim Polman
Directeur
Naris Logo Software, Data & Analytics

“Wij werken nu bijna een jaar samen en heel gestaag groeit het aantal klanten in Duitsland. Er was eigenlijk geen sprake van een aanlooptijd. Het voelde direct goed. De bedoeling is om volgend jaar ons team in Duitsland met 2 of 3 personen uit te breiden.”

Lees de volledige testimonial
Erik van Marle
Directeur
FTNON Logo Industrie & Machinebouw

“De Duitse verkoper werkt nu meer dan 2 jaar bij FTNON. Hij heeft de kontakten zeer goed uitgebreid wat ook al tot de nodige verkopen heeft geleid. We zijn zeer blij met hem en de support welke Gateway gegeven heeft.”

Lees de volledige testimonial
Wilco Fauth
Directeur

FAQs: Personeel werven in Duitsland

In feite verschilt de aanpak van het personeel werven in Duitsland niet zo veel van de Nederlandse praktijk. In Duitsland werken ze ook met vacatures, jobportals, social media, enz.. Echter zal het werven van Duits personeel alleen succesvol zijn als er goed op de details gelet wordt. Denk daarbij aan een vacature in Duitse stijl, het benaderen van kandidaten in het Duits en de kennis om op de juiste plekken te zoeken.

In Duitsland wordt het werven van personeel gezien als een proces. Iedere kandidaat zal hetzelfde proces moeten doorlopen, er zijn geen shortcuts. Daarnaast gaat het bij de oosterburen veel meer om diploma’s, certificaten en andere getuigschriften, die bewijzen immers dat je iets kan. Ook al komt de kandidaat zo goed over, als de vaardigheden niet schriftelijk te bewijzen zijn, dan wordt het lastig. In het artikel de drie belangrijkste verschillen met Nederland leest u meer over de personeelswerving in Duitsland en Nederland.

Bij het werven van personeel in Duitsland gaat het echt om een andere doelgroep dan Nederlanders. Een belangrijk onderdeel van de personeelswerving is het omgaan met culturele verschillen. Zo wil een Duitse kandidaat bijvoorbeeld anders benaderd worden en heeft andere verwachtingen van zijn werkgever dan een Nederlandse kandidaat. Het komt erop neer die behoeftes te herkennen en daarmee goed om te gaan. Door een goed geschudde cocktail van Duitsers en Nederlanders bij Gateway to Germany kunnen wij goed op die verschillen inspelen.