Recruitment Duitsland

Nederlanders en Duitsers lijken behoorlijk op elkaar. Desondanks zijn er grote verschillen tussen Nederland en Duitsland met betrekking tot de werving en selectie van nieuwe medewerkers. Juist deze verschillen in de benadering van recruitment als bedrijfsproces maken het voor Nederlandse bedrijven vaak erg lastig om in Duitsland de juiste kandidaat te vinden. Verbinding maken aan twee kanten: dat is de meest belangrijke voorwaarde voor een succesvolle samenwerking en uitstekende commerciële resultaten voor het Nederlands bedrijf.

Onze toegevoegde waarde

Gateway to Germany is gespecialiseerd in de werving en selectie van Duitse medewerkers voor onze Nederlandse opdrachtgevers. Wij beschikken over veel ervaring in het aantrekken van de juiste professionals in Duitsland, die voor onze Nederlandse klanten het verschil kunnen maken. Daarbij gaat het vaak om de volgende functies:

Sales & marketing

De meeste Nederlandse bedrijven beginnen hun Duitsland-avontuur met een commerciële medewerker in Duitsland. Deuren openen, klanten winnen en een basis leggen voor toekomstig succes. Maar ook later zijn salesfuncties erg belangrijk voor zakelijk succes en is het vinden van de juiste sales professionals geen vanzelfsprekendheid.

Meer informatie

Techniek & service

Duitse klanten bieden veel omzetpotentieel, maar zijn ook veeleisend wat betreft techniek, kwaliteit en serviceverlening. Daarom is het voor veel bedrijven belangrijk om in Duitsland ook een team met technisch specialisten beschikbaar te hebben. Daarbij gaat het vaak om service monteurs, technische verkopers, project engineers of technische managers.

Meer informatie

Directie & management

De Duitse markt biedt voldoende potentieel om op termijn een eigen organisatie / GmbH in Duitsland te kunnen supporten. Vandaar dat het vaak niet voldoende is om slechts commerciele of technische diensten beschikbaar te hebben. Het geheel dient op een strategische en op marktkansen gerichte manier gemanaged te worden, door een Duits managementteam of een directeur van de GmbH in Duitsland.

Meer informatie

Wilt u ook méér bereiken op de Duitse markt?

Dé recruitment-specialist voor Duitsland.

  1. Wij kennen de klanten in Duitsland. Wij weten precies welk type persoon de beste kans maakt om voor je bedrijf in Duitsland concrete resultaten te boeken. Wij kennen de markt, verschillende types klanten en “de inkopers” bij Duitse bedrijven in veel verschillende branches. Wij weten welke eigenschappen van een verkoper gevraagd worden. Dit stelt ons als geen ander in staat om juist die kandidaten te selecteren, die de klus in Duitsland gaan klaren.

  2. Wij kennen de Nederlandse bedrijfscultuur. De beste Duitse verkoper is niet altijd de meest geschikte kandidaat voor het Nederlandse bedrijf. Zonder goede binding (‘klik’) met de Nederlandse collega’s is de kans op commercieel succes in Duitsland kleiner. Daarom houden wij altijd rekening met de bedrijfscultuur binnen je organisatie.

  3. Een goed gevoel, daar gaat het om. En dat is ook belangrijk voor de Duitse top-kandidaten, die het momenteel voor het kiezen hebben. Wij benaderen hen op een vertrouwde Duitse manier en begeleiden hen tot de aanstelling bij onze klant. En dat allemaal persoonlijk en door onze native consultants.

  4. Op z’n Duits en in het Duits: in één keer goed geregeld! Of het gaat om Duitse arbeidscontracten of het oprichten van een GmbH. Via ons partnernetwerk zorgen wij dat het direct goed geregeld is!

Recruitment per branche

De Duitse markt wordt gekenmerkt door een aantal beeldbepalende branches, zoals de machinebouw, automobielindustrie en procesindustrie. Maar dit zijn uiteraard niet de enige branches die kansen bieden voor Nederlandse bedrijven. Soms zijn het juist de kleinere en minder bekende branches die toegankelijker en minder concurrentiegevoelig zijn. Voor onze werving en selectie activiteiten in Duitsland betekent dit vaak goed zoeken naar de juiste kandidaten. Wanneer het Nederlandse bedrijf over een aansprekende business propositie beschikt, dan lukt het vaak ook om de échte top-kandidaten te enthousiasmeren en aan boord te halen. Gateway to Germany is gespecialiseerd in recruitment in Duitsland en beschikt over veel ervaring in vrijwel alle branches en sectoren.

Testimonials

Pearl Music Europe Logo Lifestyle & Consumer Goods
Duitsers en Nederlanders lijken op elkaar in veel aspecten, maar verschillen enorm in de zakelijke omgang. Duitsers denken en handelen vanuit een sterk hiërarchische gedachte. Naast de toetsing op inhoudelijke kennis, netwerk en motivatie was de toetsing op “soft skills” en een culturele match dus van belang. We hebben voor Gateway gekozen omdat zij voor het werven van Duits personeel met een op Duitsland gespecialiseerde recruitment consultant werken

Richard Steinbusch, European Sales Manager

Amphitec Logo Industrie & Machinebouw
"Met behulp van Gateway hebben een medewerker kunnen aantrekken welke zich specifiek richt op de Duitstalige markt. Gateway heeft het gehele proces begeleid van opstellen initiële profiel tot en met de aanstelling en verloning. Deze samenwerking verliep bijzonder prettig en professioneel."

Peter Paul du Buisson, Directeur

Koppert Cress Logo Food & Beverage
"Gateway to Germany heeft ons inmiddels een aantal keren bij gestaan bij het zoeken naar geschikte kandidaten voor vacatures in Duitsland. Wij zijn van mening dat je in elk land beter kan werken met lokale mensen, native speaking, netwerk opgebouwd, kennis van cultuur etc."

Bart Leemans, Director New Business & Large Accounts

Goudsmit Magnetics Logo Industrie & Machinebouw
"Wij waren al actief op de Duitse markt maar het zelfstandig sourcen van goede kandidaten kunnen wij niet. Daar was de hulp van Gateway zeer belangrijk. Ook bijzaken om de contracten in orde te krijgen kun je met ze bespreken zodat het ook juridisch voor beide partijen goed klopt."

Guy Mutsaerts, Sales Director

No Excess the Dutch clothing company Logo Fashion & Textiel
"De verkoopleider is nu bijna 2 jaar werkzaam bij ons en de resultaten zijn heel positief. Het verkoopapparaat uitgebreid met enkele nieuwe verkopers en het aantal klanten/ verkooppunten en dus ook de omzet is enorm toegenomen. Veel ‘Wunschkunden’ hebben No Excess inmiddels opgenomen."

Henry Potuijt, Financial Director

Nedap Logo Industrie & Machinebouw
"De Duitse zakelijke cultuur en werkwijze kunnen soms aanzienlijk verschillen met dat van de Nederlandse en dat geldt ook op recruitment gebied. Door middel van een open, directe en een professionele aanpak weet Gateway hier goed op in te spelen."

Andries Jan Oosterhof, Sales Director

Seacon Logistics Logo
"Hoewel Nederland en Duitsland buurlanden zijn, zijn de omgangsvormen en etiquette toch enorm verschillend. Wanneer hier geen aandacht voor is, is het voor een Nederlandse onderneming nagenoeg niet mogelijk in Duitsland actief te zijn."

Corné Geerts, Directeur

Stabiplan Logo Industrie & Machinebouw
"De prettige samenwerking met Gateway begon met het volgen van een workshop over Do’s en Don’ts voor Nederlanders die willen starten in Duitsland. Vervolgens hebben ze ons geholpen bij het vinden van onze eerste Duitse medewerker. Minstens zo belangrijk: ze fungeren als een altijd behulpzame vraagbaak die meedenkt bij vervolgstappen."

Edwin Schalk, Directeur

Cadac Logo Lifestyle & Consumer Goods
“Door de samenwerking met Gateway heb ik een geschikte sales professional aan kunnen nemen waardoor we niet aan slagkracht ingeboet hebben. Nu hij een paar maanden bij ons werkt is hij ‘on full-speed’ en volop met sales bezig. Dit geeft mij de ruimte om me te richten op verdere groei (in Duitsland).”

Tim Polman, Directeur

Naris Logo Software, Data & Analytics
“Wij werken nu bijna een jaar samen en heel gestaag groeit het aantal klanten in Duitsland. Er was eigenlijk geen sprake van een aanlooptijd. Het voelde direct goed. De bedoeling is om volgend jaar ons team in Duitsland met 2 of 3 personen uit te breiden.”

Erik van Marle, Directeur

FTNON Logo Industrie & Machinebouw
“De Duitse verkoper werkt nu meer dan 2 jaar bij FTNON. Hij heeft de kontakten zeer goed uitgebreid wat ook al tot de nodige verkopen heeft geleid. We zijn zeer blij met hem en de support welke Gateway gegeven heeft.”

Wilco Fauth, CEO

Business Cases

Voor veel van onze opdrachtgevers zijn wij de sleutel tot succes in Duitsland. Of het gaat om strategische advisering over kansen op de Duitse markt of onze ondersteuning bij de werving en selectie van de juiste medewerkers in Duitsland: samen maken wij er en succes van! Hieronder een aantal business cases van onze klanten, die succesvol actief zijn op de Duitse markt.