Recruitment Duitsland

Recruitment in Duitsland voor ambitieuze bedrijven!

De Duitse markt biedt veel mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven. Alleen kan het door de krappe arbeidsmarkt best lastig zijn om de juiste medewerker te vinden die uw plannen voor Duitsland realiseert. Een doelgerichte aanpak voor recruitment in Duitsland, die onder meer rekening houdt met de verwachtingen van de Duitse kandidaat, is daarom belangrijk. Gateway to Germany is de brug tussen ambitieuze Nederlandse ondernemers en enthousiaste Duitse professionals, onze methode garandeert het optimale resultaat.

Naast strategisch advies, ondersteunt Gateway to Germany al 20 jaar ambitieuze bedrijven bij het uitbreiden en recruitment in Duitsland. Verder kunnen wij u begeleiden bij het oprichten van een Duitse GmbH en het opstellen van een Duits arbeidscontract. Dankzij onze expertise en native Duitse consultants voorzien we u van advies op maat. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op via 030 252 6640 of vul het contactformulier in.

Recruitment in Duitsland per functie

Sales & marketing

Succesvol ondernemen in Duitsland staat gelijk aan nieuwe klanten én meer omzet. De eerste stap naar succes begint met een enthousiaste sales professional. Een assertieve jager die kansen ziet, klanten wint en een basis legt voor de toekomst. Dat geldt voor organisaties die aan het begin van expansie staan net zo goed als voor bedrijven die al jaren zakendoen in Duitsland. Sinds 2001 ondersteunt Gateway to Germany al Nederlandse bedrijven met de recruitment in Duitsland. Daarbij gaat het vaak om de volgende functies:

 • Verkoper / Vertegenwoordiger
 • Accountmanager
 • Sales Manager
 • Key Accountmanager
 • Business Development Manager

Techniek & service

Duitse klanten bieden veel omzetpotentieel, maar stellen vaak hoge eisen aan techniek, kwaliteit en klantenservice. Daarom is het belangrijk om een team met technisch specialisten beschikbaar te hebben, die klanten begeleiden en ontzorgen. Gateway to Germany is gespecialiseerd in het recruitment in Duitsland van diverse functies met een technische achtergrond. Daarbij gaat het vaak om de volgende functies:

 • Sales Engineer Duitsland
 • Project Engineer Duitsland
 • Technical Service Manager Duitsland
 • (Technische) Support medewerker
 • Servicetechnicus in de buitendienst
 • Field Service Engineer

Directie & management

De Duitse markt biedt voldoende potentieel voor Nederlandse bedrijven om een eigen GmbH op te zetten. Het Duitse dochterbedrijf dient op een strategische manier gemanaged te worden door een Duits managementteam en/of een directeur. Met onze branchekennis, tweetaligheid en zakelijke ervaring op directieniveau in Duitsland is Gateway to Germany de juiste partner voor recruitment van onder meer de volgende functies:

 • Directeur / Geschäftsführer GmbH
 • Sales Director / commercieel directeur
 • Country Manager

Op zoek naar een specialist voor recruitment in Duitsland?

Recruitment Duitsland: wij zijn dé specialist!

 • De juiste deuren openen. Dankzij onze ruime ervaring met recruitment in Duitsland weten we exact waar de kansen voor uw bedrijf liggen en welke eigenschappen een werknemer moet hebben, om uw organisatie succesvol te maken. Op de branchepagina’s vindt u projecten die de veelzijdigheid van onze diensten aantonen. Verwacht van ons een advies op maat en dé kandidaat die uw business in Duitsland naar een hoger niveau tilt

 • De vonk moet overslaan Onze native Duitse-consultants kennen het belang van een goede match tussen de medewerker in Duitsland en het Nederlandse team: Zonder wederzijdse binding geen commercieel succes. Daarom houden wij rekening met de bedrijfscultuur van uw organisatie en maken we dit onderdeel van recruitment in Duitsland strategie. Bij ons vindt u een gezonde mix van Nederlandse flexibiliteit en Duitse Gründlichkeit.

 • Op z’n Duits en in het Duits! Gateway to Germany kan u door het hele traject begeleiden: van het strategische advies, recruitment van de Duitse werknemer tot aan het Duitse arbeidscontract en het oprichten van een GmbH. Zo zorgen we dat alles direct én goed geregeld is!
  • Strategisch advies voor de Duitse markt
  • Recruitment Duitsland
  • Duits Arbeidscontract opmaken
  • Duitse GmbH oprichten

Recruitment in Duitsland per branche

De Duitse markt wordt gekenmerkt door een aantal beeldbepalende branches, zoals de machinebouw, automobielindustrie en procesindustrie. Maar dit zijn uiteraard niet de enige branches die kansen bieden voor Nederlandse bedrijven. Soms zijn het juist de kleinere en minder bekende branches die toegankelijker en minder concurrentiegevoelig zijn.

Voor ons recruitment in Duitsland betekent dit altijd goed zoeken naar de juiste kandidaten. Wanneer het Nederlandse bedrijf over een aansprekende business propositie beschikt, dan lukt het vaak ook om de échte top-kandidaten te enthousiasmeren en aan boord te halen. Gateway to Germany is gespecialiseerd in het recruitment in Duitsland en beschikt over veel ervaring in vrijwel alle branches en sectoren op de Duitse markt.

FAQs: Recruitment Duitsland

Hoe werkt recruitment in Duitsland?

De werkloosheidcijfers in Duitsland zijn erg laag, er zijn dus weinig mensen actief op zoek naar een nieuwe baan. Hoe vindt u dan toch die top kandidaat? Net als in Nederland zijn veel Duitsers actief op social media. Die platforms worden daarom ook steeds belangrijker in het recruitment van goede werknemers. Daarnaast zijn er tal van vacaturesites waar veel geadverteerd en gezocht wordt.

Wat maakt recruitment in Duitsland anders?

De verschillen tussen Nederland en Duitsland zijn terug te voeren naar de aanpak van het proces. In Duitsland bestaat die namelijk uit een gestructureerde wervingsprocedure en een op inhoudelijke eisen ingericht selectieproces. Dan kan de kandidaat nog zo vlot en enthousiast zijn. Als hij niet aan de opleidingseis voldoet, komt hij niet in aanmerking.

Wat verwacht een Duitse werknemer van zijn werkgever?

Er zijn niet veel Duitsers actief op zoek naar een baan, tegelijkertijd staan ze wel voor nieuwe uitdagingen open. Gelukkig staan veel Duitsers positief tegenover het werken voor een Nederlands bedrijf. Al zijn er wel een aantal verwachtingen waar we niet omheen kunnen. Wij hebben de verwachtingen van de Duitse werknemer op een rijtje gezet, zodat u die top kandidaat over de streep kunt trekken.