Business Case: Racupack

Profiel

Racupack uit Culemborg is producent van state of the art kartoneermachines, casepackers en toploaders voor de levensmiddelenindustrie.

Vraagstelling

Naast een zelfstandige marktbewerking door de salesmanager in Nederland had Racupack voor de verkoop in Duitsland in het verleden een coöperatie met een Duitse industrieagent. Deze agent bleek echter niet de nodige verkoopcapaciteiten te hebben om de ambitieuze omzetdoelstellingen van Racupack in Duitsland te bereiken. Gateway to Germany kreeg daarom de opdracht één of meerdere industrieagenten met uitgebreide verkoopstructuren in Duitsland te zoeken.

Aanpak

Samen met Racupack heeft Gateway to Germany een uitvoerig zoekprofiel voor de gewenste agent of verkooporganisatie opgesteld. Gezocht werd een in de markt goed ingevoerde zelfstandige Duitse industrieagentuur met uitstekende contacten in de levensmiddelenindustrie en met een aanvullend portfolio op het gebied verpakkingsmachines.

Resultaat

Gateway to Germany heeft een geschikte verkooporganisatie direct benaderd. Deze verkooporganisatie was zelf ook op zoek naar een aanvullend product om hun marktpotentieel in Duitsland nog verder te vergroten en synergie-effecten te creëren. Uiteindelijk bleek het de perfecte partner vooral omdat deze partij over een eigen verkoopteam beschikt, dat in heel Duitsland actief is. Kort geleden werd het samenwerkingscontract met Racupack getekend.

Terug naar “Food”