Recruitment in Duitsland

Recruitment in Duitsland

Werving en Selectie

Wij zijn de Nederlandse marktleider op het gebied van recruitment van Duits personeel. Hierbij gaat het vaak om de volgende functies:

  • Directeur Duitsland/ Geschäftsführer
  • Sales Manager Duitsland/ Vertriebsleiter
  • Account Manager en Key Account Manager Duitsland
  • Project Manager en Sales Engineer Duitsland
  • Buitendienst Verkoper Duitsland

Duitsland-Specialist

Wij maken daarbij gebruik van ons uitgebreide netwerk binnen de branche, de Duitse sociale media, vooraanstaande Duitse jobportals. Wij zetten altijd een klantspecifieke search op om de juiste match te waarborgen. En die juiste match leidt immers tot het beste omzetresultaat.

  1. Wij kennen uw Duitse doelgroep. Wij weten precies, welk type persoon de beste kans maakt om voor uw bedrijf in Duitsland resultaat te boeken. Wij kennen “de inkopers” bij Duitse bedrijven en weten, welke eigenschappen van een verkoper gevraagd worden. Dit bij elkaar opgeteld kunnen wij de kandidaten selecteren, die de klus voor u gaan klaren.

  2. Wij kennen uw Nederlandse bedrijfscultuur. De beste Duitse verkoper is niet altijd de beste keuze voor uw Nederlandse organisatie. Het gaat tenslotte om de ‘klik’ tussen de nieuwe medewerker en zijn/ haar nieuwe collega’s in Nederland. Wij zullen altijd rekening houden met de cultuur binnen uw organisatie en de eisen van u en uw team.

  3. Een goed gevoel, daar gaat het om. En dat is ook belangrijk voor de Duitse top-kandidaten, die momenteel de keuze hebben uit meerdere nieuwe banen. Wij benaderen hen op een vertrouwde Duitse manier, vaak ook via social media. Wij begeleiden hen tot aan de aanstelling en ook nog tijdens de proefperiode. En dat allemaal persoonlijk en altijd door onze native Duitse exportadviseurs.

Aanpak

Bij het realiseren van een succesvolle exportstrategie spelen veel componenten een rol: de markt, het product, visie, marketing… Kortom het is écht een vak. Datzelfde geldt ook voor de werving en selectie van een Duits professional. Dit vak beheersen wij tot in de puntjes. Omdat ieder bedrijf zijn eigen specifieke eigenschappen, uitdagingen en doelen heeft, is het van belang dat wij naar de perfecte match op zoek gaan.

Intake: Tijdens de intake willen wij alles weten over uw bedrijf en de mensen; Plannen, doelstellingen en ambities voor de internationale markt.

Sollicitaties: Wij plaatsen de advertentie online en zoeken geschikte kandidaten ook direct via Social Media. Kwaliteit en keuzemogelijkheden: dat is het doel

Gesprekken: Wij interviewen alle kandidaten standaard telefonisch én persoonlijk. Pas daarna introduceren we hen bij u.

Match: Een match is pas een match wanneer alle randvoorwaarden kloppen: Inhoudelijke kennis, netwerk, motivatie en de “klik” met het team.

Branches

Gateway to Germany is regelmatig actief in de volgende branches: