Thuisbezorgd

Thuisbezorgd

Key Account Manager
Takeaway.com NV, beter bekend als Thuisbezorgd.nl, is een Nederlands bedrijf dat websites exploiteert voor het bestellen van maaltijden. Het bedrijf is sinds 2002 actief. Na 2015 is het bedrijf zowel door autonome groei als door overnames sterk gegroeid. In Duitsland is Takeaway.com sinds 2007 actief. Voor Gateway to Germany de uitdaging om een native Duitstalig teamleider te vinden om de binnen- en buitendienst in de DACH-regio aan te sturen.

Vraagstelling

De vraagstelling was om iemand te vinden die vanuit een stevige achtergrond in de sales een team kan managen. De taak van de teamleider is het coachen, aansturen en motiveren van de medewerkers om gezamenlijk de gestelde targets te halen. Daarnaast zal de nieuwe teamleider zijn buitendienst medewerkers begeleiden naar belangrijke afspraken. Voor Takeaway was het belangrijk dat de nieuwe medewerker goed bij de bedrijfscultuur past, die heel informeel, open en dynamisch is, en ook het vermogen heeft om mee te kunnen bewegen bij deze dynamiek. Verder diende de kandidaat bereid te zijn om dagelijks naar Enschede te reizen of misschien zelfs in de omgeving te komen wonen. Juist de combinatie tussen standplaats Enschede en een native Duitse kandidaat maakte deze werving voor Gateway to Germany uitdagend!

Aanpak

Bij dit project waren we op zoek naar geschikte kandidaten in zowel Nederland als Duitsland. Nederlanders werken over het algemeen niet met Xing, en Duitsers maken nog niet zo vaak gebruik van LinkedIn. Vandaar dat wij onze wervingsactiviteiten naar geschikte kandidaten hebben verdeeld over beide platforms. Belangrijk was de kennis van de kandidaat op het gebied van sales, het aansturen van een team, en zijn woonplaats dichtbij Enschede. Ervaring met key accounts, de horeca of food industrie waren duidelijk een pré.

Resultaat

Wij hebben een kandidaat gevonden die in Münster woont, maar bereid is elke dag naar Enschede te reizen. Hij heeft een sterke affiniteit met de horeca, maar komt zelf uit de luchtvaartbranche en heeft in zijn voormalige functie teams geleid en met key accounts samen gewerkt. Vooral qua persoonlijkheid paste deze kandidaat erg goed bij de dynamische cultuur en werkomgeving van Takeaway. Hij had eerder in een internationale setting gewerkt en was de optimale mix tussen een people-driven en target-driven teamleider.