Steve Madden

Steve Madden

Key Account Manager
Steve Madden is een Amerikaans schoenenmerk dat wereldwijd bekend is. In 2016 is het Waalwijkse bedrijf SPM Shoes BV een joint venture met Steve Madden in Europa aangegaan. Gateway to Germany deed de werving en selectie van een Key Account Manager DACH voor de verkoop van het internationale schoenenmerk Steve Madden in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Vraagstelling

Gezien de ambitieuze groeidoelstellingen van de Europese tak van Steve Madden ontstond de behoefte aan een intensievere marktbewerking. Gezien de marktomvang en de daaraan verbonden commerciële potentie van de Duitstalige markten heeft de directie van Steve Madden Europe gekozen om een eigen organisatie op te zetten en de verkoopactiviteiten in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland in eigen handen te nemen. Gezien een eerdere succesvolle samenwerking met Gateway to Germany heeft het bedrijf opdracht gegeven tot het werven van een Key Account Manager voor de DACH-markt.

Aanpak

Gezien de vereiste nauwe samenwerking met de Nederlandse directie én met Amerikaanse collega’s op het gebied van marketing en productmanagement is een sterke interculturele competentie van de nieuwe sales medewerker een belangrijk selectiecriterium. Daarnaast natuurlijk de beschikbaarheid van een uitstekend commercieel netwerk binnen de online- en offline fashion retail. Vooral via intensieve bewerking van ons netwerk in Duitsland en het direct benaderen van kandidaten via Xing hebben wij een drietal geschikte kandidaten kunnen voorstellen.

Resultaat

Gezien de kwaliteit en het enthousiasme van de voorgestelde kandidaten heeft opdrachtgever gekozen om direct twee kandidaten aan te nemen. De eerste kandidaat als ervaren senior, de tweede wat meer junior en beide met regionaal verschillende standplaatsen in Duitsland. Bijkomend voordeel van deze beslissing is natuurlijk, dat de operatie in Duitsland door kan blijven gaan ook wanneer er één van de medewerkers het bedrijf zou verlaten.