Sorba

Recruitment van een Duitse Business Development Manager voor hoogwaardige gevelbekleding in de utiliteitsbouw en infrastructuurprojecten in Duitsland.

Profiel

Sorba Projects is een in Winterswijk gevestigde dienstverlenende projectorganisatie op het gebied van utiliteitsbouw en infrastructuur. De onderneming is gespecialiseerd in vormgeving, productie en montage van een breed scala hoogwaardige gevelbekleding. De daarbij toegepaste materialen lopen uiteen van aluminium, staal, RVS, glas tot composietbeplating. De kennisintensieve organisatie bedient zich van moderne ontwerpsystemen en middelen vanaf het bedenken tot turn key aanbrengen van speciale gevelbekleding met oog voor design, afwerking en functionaliteit.

Vraagstelling

Behalve op de thuismarkt is Sorba tot dusverre alleen in het VK actief. In de internationale groeistrategie wordt de Duitse markt, ondanks het wat traditionele karakter de hoogste prioriteit toegekend.
De beoogde succesvolle marktentree zal worden toevertrouwd aan een Duitse business development manager, die de markt voor Sorba moeten ontsluiten. Gevraagd wordt om degene te rekruteren die met voldoende elan, commercieel gevoel en toepassingstechnische knowhow deze klus gaat klaren.

Aanpak

Gezamenlijk wordt het zoekprofiel aangescherpt aan de hand waarvan de werving in gespecialiseerde online jobportals wordt gestart. Afgesproken wordt de focus daarbij regionaal te concentreren op Nordrhein-Westfalen en de driehoek Hamburg-Hannover-Bremen. Zo wordt de beste aansluiting verwacht met de thuisorganisatie in Nederland. Door scherp te vaten bij het filteren van de kandidaten kan een zeer beperkt aantal mensen worden voorgeselecteerd en op hun match met Sorba worden getoetst.