Gateway to Germany klanten recruitment

Snelvertaler

Operations Manager
Snelvertaler is een van de 15 grootste vertaalbureaus van West-Europa met ruim 20 jaar ervaring in de vertaalbranche. Projectmanagers en meer dan 4000 vertalers realiseren professionele vertalingen in meer dan 100 verschillende talen. Gateway to Germany deed de werving en selectie van een Operations Manager (Niederlassungsleiter) die de vestiging Schnellübersetzer GmbH in Duitsland (Keulen) en het Duitse team van 12 medewerkers zou leiden.

Vraagstelling

De afgelopen jaren is het Duitse team van Schnellübersetzer GmbH onvoldoende geleid. Snelvertaler zocht daarom een ervaren teammanager die het Duitse team weer op de rails kon krijgen. Een persoon met een duidelijke visie op teamontwikkeling maar ook op de Duitse vertaalmarkt. De persoon moest echter ook over sterke communicatieve vaardigheden beschikken en ook op internationaal niveau met collega’s uit andere landen kunnen samenwerken en ook nauw samenwerken met het Nederlandse hoofdkantoor.

Aanpak

Gateway to Germany voerde een intensief intakegesprek met Snelvertaler BV en definieerde vervolgens een kandidatenprofiel met alle belangrijke criteria. De vacature werd gedeeld in relevante netwerken en twee medewerkers zorgden voor de actieve sourcing op LinkedIn en Xing. Er werden talrijke gesprekken gevoerd met potentiële kandidaten en na enkele weken konden we al geschikte kandidaten voorstellen.

Resultaat

Snelvertaler had duidelijke ideeën over welke persoonlijke vaardigheden en leiderschapskwaliteiten de geschikte kandidaat zou moeten meebrengen. Ze waren ook op zoek naar een specifiek type op menselijk niveau. Gateway to Germany slaagde erin een geschikte en sterke kandidaat te vinden die aan alle criteria van de opdrachtgever voldeed en dienovereenkomstig kon overtuigen.