Seacon

Seacon Logistics Logo

Werving en selectie van een Duitse Directeur voor de integratie van een eigen vestiging en een overgenomen vestiging binnen de logistieke dienstverlening.

Profiel

Seacon Logistics is een toonaangevende logistieke dienstverlener met een maritiem karakter. In de afgelopen jaren heeft het bedrijf zich gespecialiseerd als centraal ketenregisseur voor inbound logistics uit de overzeese gebieden en doorvoer vooral naar de periferie van Europa. Daarnaast beschikt het bedrijf over faciliteiten om warehousing diensten aan te bieden.
De organisatie wordt centraal aangestuurd vanuit Venlo en beschikt over een aantal vestigingen in Nederland en een eigen vestiging in de haven van Duisburg. Ze werken wereldwijd met partners in 75 landen samen. In 2011 heeft Seacon ICT GmbH in Neuss overgenomen, een logistiek dienstverlener met focus op outbound logistics en de Duitse industrie als hoofdzakelijke klantengroep.
In de afgelopen twee jaar zijn herhaaldelijk pogingen gedaan om de eigen vestiging in Duisburg en de overgenomen activiteiten in Neuss beter te integreren en nauwer met elkaar te laten samenwerken. Deze pogingen hebben echter niet tot het gewenste resultaat geleid. Daarom is de beslissing genomen om beide activiteiten volledig te integreren en door een Duitse Geschäftsführer te laten aansturen.

Vraagstelling

Gateway to Germany is door de directie van Seacon Venlo gevraagd om te assisteren bij de werving en selectie van een Duitse directeur. Taak van de nieuwe bestuurder is de integratie van de eigen vestiging in de haven van Duisburg en de overgenomen activiteiten van ICT GmbH te Neuss. Gezien de verschillen in bedrijfscultuur en marktgerichte benadering is bovenal een verbindende persoonlijkheid gevraagd. Uiteraard met veel ervaring in de logistieke sector en een bewezen staat van dienst in het aansturen van grotere logistieke organisaties.

Aanpak

Het werven van een Duitse directeur is een inhoudelijk complexe uitdaging. De juiste kandidaat moet op meerdere punten matchen met de functie. Ten eerste dient de nieuwe directeur op een goede manier voor verbinding tussen de twee dochterbedrijven in Duitsland te zorgen. Ten tweede weet de nieuwe Geschäftsführer ook de klanten, prospects en stakeholders binnen het havengebied te overtuigen en aan het bedrijf te binden. En als laatste is hij een belangrijke sparringpartner voor de concerndirectie en de CEO in Venlo. Gezien deze complexiteit is een goede voorselectie belangrijk. Gateway to Germany heeft daarom met alle kandidaten inhoudelijk diepgaande sollicitatiegesprekken ingepland en ook de kennismaking met de directie in Venlo begeleid. Op die manier zijn wij in staat geweest om het decision making proces op een gestructureerde manier te begeleiden en staan wij volledig achter de keuze die Seacon heeft gemaakt.

Resultaat

Uiteindelijk heeft Seacon voor een kandidaat gekozen die over veel ervaring in de maritieme business beschikt. De kandidaat heeft in het verleden een consultancy business in de havens in Rostock en Hamburg opgebouwd, waar hij en zijn team vooral logistieke dienstverleners heeft geadviseerd op het gebied van supply chain, business transformaties en internationalisering. De gekozen kandidaat beschikt dus over veel kennis vanuit de branche en tegelijkertijd de objectieve blik van een ervaren consultant. Hij is erin geslaagd om in korte tijd de teams binnen de twee dochterbedrijven in één organisatie te verenigen en de onderlinge onenigheid te beëindigen. Enkele jaren na afronding van dit project kan worden gesteld dat het aantreden van de nieuwe directeur Duitsland tot een sterk verbeterd omzetresultaat en winstgevendheid heeft geleid.