Rhumveld Winter & Konijn B.V.

Key Account Manager
Rhumveld Winter & Konijn B.V. (Rhumveld) is een internationaal import en export bedrijf op het gebied van noten, zaden, gedroogde vruchten en superfoods. Het bedrijf bestaat sinds 1919 en voorziet zowel de levensmiddelindustrie als ook de retail in een breed pallet aan producten. Gelet op het internationale karakter van Rhumveld en de handel in dergelijke producten weet het bedrijf klanten door middel van gericht advies en een zeer breed netwerk altijd in de juiste producten te voorzien. Daarbij is in de laatste jaren verscherpt aandacht ontstaan voor het bio segment in deze sector, waarbij meer rekening gehouden wordt met duurzaamheid en regeneratieve landbouw.

Vraagstelling

In Duitsland is Rhumveld nu meer dan 30 jaar actief. Over die tijdsspanne werd de bedrijvigheid van Rhumveld consequent uitgebouwd. Namens het bedrijf was ook in de laatste jaren een Duitse sales medewerker actief. Deze persoon vond na een lang dienstverband een nieuwe uitdaging, waardoor Rhumveld contact met Gateway to Germany opnam, om deze positie opnieuw in te vullen. Rhumveld was op zoek naar een beroepservaren sales manager met een direct netwerk tot de levensmiddelindustrie. Daarnaast moest de persoon eveneens over de nodige ervaring in Key Account Management beschikken. Hij of zij zou ook de directe contactpersoon worden van veel bestaande klanten in Duitsland. Het ging dus enerzijds om het aanhalen van de banden met bestaande klanten, maar ook het vinden van nieuwe klanten (uit het eigen netwerk).

Aanpak

Om de juiste kandidaat te vinden werd het functieprofiel door middel van een kickoff-gesprek verder ingekleurd. Hierbij was belangrijk om juist ook de ervaring van Rhumveld met Duits personeel mee te wegen in het samenstellen van het profiel. Daarna kon de zoektocht naar de ideale kandidaat gestart worden. Hierbij maakten we vooral gebruik van het sociale business platform XING en een directe benadering. Aan de ene kant werden er kandidaten benaderd die een direct verband met de handel in noten, zaden, gedroogd fruit en superfoods hadden. Aan de andere kant spraken we met kandidaten die veel ervaring binnen de levensmiddelindustrie hadden verzameld. Tussentijds werd het contact met Rhumveld gezocht om vragen van kandidaten zo goed mogelijk te kunnen beantwoorden. Uiteindelijk spraken we met veel kandidaten en konden we vier kandidaten voor de positie van Key Account Manager voorstellen.

Resultaat

Na een eerste gespreksronde besloot Rhumveld door te gaan met twee senior kandidaten en hen voor een tweede en derde gesprek op locatie uit te nodigen. Na deze intensieve gesprekken viel uiteindelijk de keuze op een senior sales manager met een zeer sterk en breed netwerk in de levensmiddelindustrie. Bovendien heeft de kandidaat in kwestie ook ervaring met de Nederlandse werkcultuur, waardoor hij een dienstverband bij Rhumveld als uitdagend en passend bij zijn persoonlijkheid beschouwt. Gateway to Germany kon eveneens ondersteunen bij het opstellen van de arbeidsovereenkomst voor de nieuwe werknemer. Door goed samen te werken als partijen en frequente contactmomenten met elkaar te hebben, heeft Rhumveld nu de juiste persoon in dienst kunnen nemen, om het bedrijf in Duitsland nog meer op de kaart te gaan zetten.