Pearl Music Europe

Sales Manager
Pearl Music is een wereldwijd acterende producent van drums en percussie. Het bedrijf is van origine een Japans familiebedrijf dat sinds de oprichting kort na het einde van de Tweede Wereldoorlog is uitgegroeid tot een internationaal toonaangevende speler met 8 vestigingen wereldwijd. Op het gebied van productinnovatie speelt Pearl een belangrijke rol in de wereldwijde muziekbranche. Pearl nam contact op met Gateway to Germany om het team van salesmanagers in Duitsland te versterken met een salesmanager voor de regio Beieren en Oostenrijk.

Vraagstelling

Pearl heeft zijn Europese vestiging in Nederland en stuurt vanuit het Limburgse Belfeld heel EMEA aan. Toen Pearl met Gateway to Germany contact opnam had het bedrijf reeds meerdere sales managers in Duitsland in dienst en was op zoek naar uitbreiding van het sales team voor de regio Beieren en Oostenrijk. Belangrijkste taak van de nieuwe sales manager is het uitbreiden van het retail netwerk in deze regio om via dit kanaal de eindgebruiker / consument beter te kunnen bereiken. Diverse pogingen om via eigen kanalen de juiste persoon te vinden hebben niet het gewenste resultaat opgeleverd.

Aanpak

De muziekwereld is klein en de sales manager die affiniteit met drums heeft of zelfs drums en percussie kan verkopen is nog kleiner. Het gebied waarin we zochten was natuurlijk ook beperkt. Toch is het ons gelukt om een echte muziekkenner en iemand met veel ervaring in het verkopen van instrumenten aan de retail voor Pearl te winnen. Deze persoon was ook zeer reisbereid en heeft voor Pearl vele nieuwe klanten kunnen winnen.

Resultaat

Al na acht weken konden twee top kandidaten voor een kennismakingsgesprek bij KeJe in Dronten worden uitgenodigd. KeJe koos uiteindelijk voor degene die al iets meer ervaring in de sales had. Parallel aan het recruitmentproces werd in samenspraak met onze jurist het arbeidscontract opgesteld. Naast het opstellen van de Duitse arbeidsovereenkomst, werd het oprichten van de GmbH in Duitsland door onze consultants succesvol gecoördineerd.

Testimonial

Pearl Music Europe Logo Lifestyle & Consumer Goods

"We hebben voor Gateway gekozen omdat zij voor het werven van Duits personeel met op Duitsland gespecialiseerde recruitment consultants werken. De samenwerking met Gateway heeft geleidt tot het aannemen van een nieuwe buitendienst medewerker voor Zuid-Duitsland en Oostenrijk. Deze medewerker is inmiddels sinds begin 2019 succesvol werkzaam binnen de organisatie"

Lees de volledige testimonial
Richard Steinbusch
European Sales Manager