Mail to Pay

Sales / Business Development Manager
Mail to Pay is de grondlegger van Debtor Process Automation (dpa). Met deze innovatieve creditmanagementsoftware automatiseert Mail to Pay het debiteurenproces van bedrijven en organisaties met veel crediteuren. Met de software van Mail to Pay kunnen bedrijven sneller, klantvriendelijker en socialer incasseren. Daarmee worden de incassoresultaten verhoogd. Mail to Pay werkt onder andere voor energie- en drinkwaterbedrijven, woningcorporaties, verzekeraars en financiële instellingen.

Vraagstelling

Het creditmanagement bedrijf Mail to Pay zag het daglicht in 2011. Door een doorgewinterde incassospecialist en een programmeur samen te zetten ontstond een moderne en innovatieve creditmanagementsoftware. Het bedrijf kent een steile groeicurve in Nederland en heeft al veel klanten kunnen overtuigen. Na een succesvolle uitbreiding naar België staat ook Duitsland op het programma. Wie kan dit jonge bedrijf opgang helpen in Duitsland en klanten overtuigen dat dit de toekomst van creditmanagement is? 

Aanpak

Door een strategische benadering van de plannen en ideeën, is ervoor gekozen om de positie in te vullen met een Sales Manager die de Duitse incassowereld kent en ook lichte ervaring heeft met het opbouwen van een business. Kortom een mooie uitdaging om de geschikte kandidaat met zo’n profiel te vinden. Na afstemming over het profiel van de kandidaat ging de zoektocht van start.

Resultaat

Het resultaat van ons recruitment in Duitsland was een shortlist van drie kandidaten. Alle kandidaten hadden ruime ervaring binnen de incassobranche, alleen liep de ervaring met het opbouwen van een markt en SaaS uiteen. De drie kandidaten werden uitgenodigd voor meerdere gesprekken met onder andere de Country Manager en de CEO. Een kandidaat was absoluut overtuigend vanwege zijn ervaring, netwerk en analytische blik. De keuze viel uiteindelijk op hem.