Gateway to Germany_Recruiting Duitsland Export Advies

Koppert Cress

Business Development Manager
Koppert Cress is gespecialiseerd in het ontwikkelen, telen en vermarkten van “cressen” ofwel “microvegetables”. Deze worden gedistribueerd door partners binnen het handelskanaal. Doelgroep zijn vooral restaurants, cateraars, hotels en in toenemende mate ook het food-service kanaal. Gateway to Germany begeleidde het recruitment van een Sales Manager Duitsland voor de verkoop van cress-producten binnen Horeca, food-service en out-of-home markt.

Vraagstelling

Koppert Cress heeft Gateway to Germany benaderd om de strategische keuzes voor de toekomstige bewerking van de Duitse markt te bespreken. In het verleden werkte men met Nederlandse vertegenwoordigers in Duitsland. Deze benadering heeft onvoldoende rendement opgeleverd. Op advies van Gateway to Germany heeft Koppert Cress gekozen om een eigen Duitse organisatie op te bouwen, die de marktbewerking in eigen handen zal nemen. Via een Sales & Business Development Manager Germany is het plan om een foothold te verkrijgen en de organisatie later verder te versterken.

Aanpak

De aanpak van Gateway to Germany is in dat project vooral gericht op het persoonlijk en direct benaderen van kandidaten via het Duitse business-platform Xing. Uit de talrijke reactie hebben wij een 6-tal kandidaten geselecteerd, die vervolgens een inhoudelijke interview op ons kantoor in Düsseldorf hebben gekregen. Een bestaand netwerk binnen de food service, horeca en catering alsmede een sterke match qua persoonlijkheid waren de belangrijkste selectiecriteria.

Resultaat

Korte termijn: Koppert Cress heeft 4 kandidaten persoonlijk leren kennen en uiteindelijk gekozen om één van hen als nieuwe medewerker aan te nemen. De nieuwe medewerker heeft een achtergrond als kok in vooraanstaande internationale restaurants en ook een sterke sales track record voor grote Italiaanse foodbrands in Duitsland.

Update: Inmiddels hebben wij de organisatie ook kunnen ondersteunen bij het aanwerven van meerdere accountmanagers en key accountmanagers in Duitsland, die een actieve bijdrage leveren aan de verdere uitbreiding van de “business in Germany”.

Testimonial

Koppert Cress Logo Food & Beverage

"Gateway to Germany heeft ons inmiddels een aantal keren bij gestaan bij het zoeken naar geschikte kandidaten voor vacatures in Duitsland. Wij zijn van mening dat je in elk land beter kan werken met lokale mensen, native speaking, netwerk opgebouwd, kennis van cultuur etc."

Lees de volledige testimonial
Bart Leemans
Director New Business & Large Accounts