Keylane

Project Manager
Keylane is een leverancier van robuuste, configureerbare en klantgerichte SaaS-platforms voor de verzekerings- en pensioensector. Het bedrijf biedt oplossingen die de huidige bedrijfsprocessen optimaliseren, de klanten ontzorgen en hen in staat stellen toekomstbestendig en flexibel te zijn. Keylane is in veel verschillende markten actief: Nederland, Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Zwitserland en de Nederlandse Antillen.

Vraagstelling

Keylane beschikt al langere tijd over een tweetal eigen kantoren in Duitsland. Vanuit Düsseldorf en München werken enkele teamleden en ondersteunen lokale Duitse klanten. Uit onderzoek bleek dat de Duitse verzekeringsmarkt veel groeimogelijkheden en omzetpotentieel biedt. In Duitsland worden veel verzekeringsproducten verkocht en zijn enkele grote verzekeraars actief. Daarnaast loopt men in Duitsland achter voor wat betreft digitalisering van bedrijfsprocessen en dat geldt in het bijzonder ook voor financiële dienstverleners. Vanuit de directie bestaat de wens om de organisatie in Duitsland verder uit te breiden en voor te bereiden op toekomstige groei.

 

In dat verband heeft Keylane contact opgenomen met Gateway to Germany met de vraag om te ondersteunen bij het werven van meerdere projectmanager en consultantfuncties in de regio Köln / Düsseldorf. De gezochte projectmanager diende over kennis en ervaring te beschikken binnen de verzekeringswereld. Daarnaast was ervaring op het gebied van property & casualty extra gewenst. Verder moest de persoon ervaring hebben met langlopende en complexe IT projecten/ implementaties (bij voorkeur standaard softwarepakketten) en in het leidinggeven van een team. Bij Keylane zou de projectmanager de gesprekpartner van de klant zijn en projecten van begin tot het einde begeleiden en een team van consultants leiden.

 

De consultants dienden ook aan een zeer specifiek profiel te voldoen: ervaring binnen finance en/of insurance. Property & casualty was een pré. De kandidaten zouden het liefst over een beta achtergrond beschikken, pragmatisch ingesteld zijn en zoeken naar een zeer internationale werkomgeving. Naast alle inhoudelijke kwalificaties en ervaringen zou de ideale kandidaat zich ook op zijn gemak moeten voelen in de informele no – nonsense bedrijfscultuur van Keylane, die contrasteert met de zeer conservatieve Duitse verzekeringsindustrie.

 

Aanpak

Voor de rol van projectmanager zijn we op zoek gegaan naar de juiste kandidaten in de regio Köln / Düsseldorf op o.a. Xing en LinkedIn. Enerzijds hebben we gekeken naar adviesbureaus die soortgelijke diensten als Keylane aanbieden in de verzekeringswereld, maar ook naar verzekeringsmaatschappijen zelf. Aangezien het zoekgebied vrij afgebakend was en het profiel zeer specifiek was, was het een zeer intensieve zoektocht.

 

Resultaat

Voor de functie van projectmanager hebben we een kandidate gevonden, die qua leeftijd in het team past en over de juiste achtergrond binnen verzekeringen en IT beschikt. De kandidate werkte eerst bij een verzekeringsmaatschappij, maar stapte daarna over naar een adviesbureau dat een toonaangevende leverancier is van software voor alle kernprocessen van verzekeringen. Haar voordeel is dat ze eerst als consultant werkte en de implementaties zelf deed, maar in de loop der jaren uitgroeide tot projectmanager. Haar persoonlijkheid was een 100% match met Keylane. De cultuur van het bedrijf waar ze tot voor kort werkte, paste vanwege de traditionele en conservatieve structuren niet bij haar. Vandaar dat Keylane precies is wat ze zocht.