Inther_Intralogistics

Inther Group

Business Development Manager
Inther Group is een internationale system integrator en is naar eigen zeggen een ‘one stop shop’ voor alle logistieke vraagstukken. Inther levert intralogistieke oplossingen in de vorm van een eigen software met veel functionaliteiten. Daarnaast levert het complete logistieke systemen voor onder andere distributiecentra en grote warehouses.

Vraagstelling

Vanwege de toenemende vraag en de groei van het bedrijf was Inther op zoek naar een Business Development Manager om het verkoopnetwerk in Duitsland uit te breiden. Met de uitbreiding naar Duitsland is het de vijfde internationale vestiging die de Limburgse System Integrator opent. De focus van de Business Development Manager zal liggen op het acquireren van nieuwe klanten en het vergroten van de zichtbaarheid op de Duitstalige markt, waartoe ook de landen Oostenrijk en Zwitserland behoren.

Aanpak

Door de wensen en plannen strategisch te analyseren, te kijken naar wat Inther al in Duitsland heeft gerealiseerd en waar de reis naartoe gaat, kwamen we tot de conclusie dat een Business Development Manager het beste in deze rol zou passen. Met name het ontwikkelen en meedenken bij het opstellen van een salesplan, het hebben van een scherpe analytische blik, het kunnen selecteren van relevante markten, het aanboren van interessante contacten en het genereren van leads zijn belangrijke taken van de Business Development Manager.  De voorkeur gaat uit naar een kandidaat met enige jaren ervaring binnen de intralogistiek en een zekere basiskennis van warehousemanagementsystemen. 

Resultaat

Het resultaat van ons recruitment in Duitsland was een shortlist van vier uitstekende kandidaten. Allemaal met ruime ervaring in de intralogistiek, de een net iets meer dan de andere. Na uitvoerige gesprekken met de directie in Venray werd het een nek-aan-nekrace tussen twee heren die al een flinke palmares in de intralogistiek hadden opgebouwd. Uiteindelijk ging de voorkeur uit naar de kandidaat die het beste bij het team zou passen en wiens visie een-op-een aansluit bij die van Inther. In zijn vorige functies hield hij zich ook bezig met sales en de implementatie en integratie van warehouse managementsystemen.