Hutchison Ports

Hutchison Ports Duisburg

Directeur
Hutchison Ports ECT, het moederbedrijf van DeCeTE, is een van de meest toonaangevende en geavanceerde operators van containerterminals in Europa. Voor de vestiging in Duisburg met 110 werknemers heeft Gateway to Germany de executive search naar een geschikte directeur uitgevoerd die zowel bestuurlijk inhoudelijk als op menselijk vlak een bruggenbouwer is.

Vraagstelling

ECT was op zoek naar een Duitse Geschäftsführer voor DeCeTe GmbH in Duisburg om leiding te geven aan de Duitse operatie. In de loop der jaren heeft dit bedrijf veel verschillende directeuren gehad en niet alle personele keuzes voor deze functie zijn even succesvol gebleken. Door het gebrek aan leadership binnen het bedrijf miste het gezamenlijke doel en is het team voor een deel uit elkaar gegroeid. Ook de verschillende stakeholders van de Duitse GmbH, zoals de havenautoriteiten, aandeelhouders en zusterbedrijven, hadden behoefte aan meer nadrukkelijke sturing en een herijking van de gevaren koers. Hiertoe gaf de CEO van het moederbedrijf in Rotterdam duidelijk aan dat de gezochte directeur een ervaren persoonlijkheid diende te zijn, doorgewinterd in de terminalbusiness en een gerespecteerd figuur in de havenbusiness. Een echte teamplayer, financieel sterk onderbouwd en ervaring op directieniveau. Daarnaast vooral een people manager om het team weer wat dichter bij elkaar te brengen.

Aanpak

Voor DeCeTe hebben we vooral gezocht naar ervaren management professionals binnen de logistieke branche rondom de haven van Duisburg. Dankzij ons uitgebreide netwerk konden we al vrij snel geschikte kandidaten identificeren en voor deze uitdagende klus enthousiasmeren. Uiteraard is het juist voor een dergelijke c-level functie belangrijk om een goed beeld te krijgen van de persoon én de professional achter het cv. Vandaar dat wij ook in dit project gekozen hebben voor een telefonische én een individueel persoonlijke kennismaking met alle kandidaten op ons kantoor in Düsseldorf. Daarnaast is ook de kennismaking van de meest geschikte kandidaten met de CEO in Rotterdam door onze consultants persoonlijk begeleid.

Resultaat

De uiteindelijk gekozen kandidaat heeft in het verleden al een terminal geleid en beschikt over ruime ervaring in vergelijkbare functies binnen de logistieke branche. De kandidaat had door zijn achtergrond en studie een erg analytische denkwijze maar was een echte people manager, die in staat was om de balans tussen Rotterdam en Duisburg te vinden en de 110 medewerkers in Duisburg aan te sturen.