Gateway to Germany_Recruiting Duitsland Export Advies

Goudsmit Magnetics

Accountmanager NRW
Goudsmit is een internationaal actieve fabrikant van magneetsystemen die veelzijdig inzetbaar zijn. Met toepassingen binnen automobielindustrie, staalindustrie, de foodsector en de farmaceutische industrie. De producten worden door eigen sales engineers direct aan de industriële eindklanten in Nederland, Duisland en Europa verkocht. Gateway to Germany kon de magnetische werking van dit technische bedrijf bevestigen door interessante kandidaten aan te trekken.

Vraagstelling

Het Brabantse bedrijf is al jaren succesvol op de Duitse markt actief. De verschillende klanten worden door een eigen sales team met drie gespecialiseerde accountmanagers in Duitsland bewerkt. Door vertrek van één van de verkopers ontstond een vacature, die opnieuw ingevuld diende te worden. De opdracht was dus het zoeken naar een technisch georiënteerde accountmanager met ervaring binnen de magneetsystemen om de Duitse klantengroep goed te blijven bedienen.

Aanpak

Na het intakegesprek, de kennismaking met de Duitse sales-collega’s en een rondleiding in de productie zijn wij aan de slag gegaan om de juiste medewerker te vinden. De aanpak van Gateway to Germany is in dit project vooral gericht op het persoonlijk en direct benaderen van potentieel geschikte kandidaten via het Duitse business-platform Xing. We zijn op zoek gegaan naar een ervaren technische accountmanager, die in een zelfsturende organisatie kan werken en ervaring heeft binnen een relevante branche of met de verkoop van magneetsystemen.

Resultaat

Onze aanpak heeft geresulteerd in de selectie van 7 kandidaten met diverse achtergronden. Jongere verkopers en meer ervaren kandidaten, mét branchekennis of mét productkennis. Goudsmit heeft uiteindelijk gekozen voor het aannemen van een verkoper met enkele jaren ervaring en uitgebreide kennis van de staalindustrie, waar de producten van Goudsmit ruimschoots worden toegepast.

Testimonial

Goudsmit Magnetics Logo

"Wij waren al actief op de Duitse markt maar het zelfstandig sourcen van goede kandidaten kunnen wij niet. Daar was de hulp van Gateway zeer belangrijk. Ook bijzaken om de contracten in orde te krijgen kun je met ze bespreken zodat het ook juridisch voor beide partijen goed klopt."

Lees de volledige testimonial
Guy Mutsaerts
Sales Director