De Monchy International

Sales Manager
De Monchy International BV is een internationale groothandelaar en specialist in de verkoop van grondstoffen op het gebied van lijm, wax, kunststoffen, kleuren en lak. Samen met de leveranciers biedt De Monchy innovatieve oplossingen aan. Eveneens worden samen met partners trends ontdekt, waardoor de producten klaar zijn voor de dag van morgen. “Wij geven samen vorm aan de toekomst” is waar De Monchy elke dag naar streeft. Binnen deze visie en in het kader van de steeds groeiende vraag, richt het bedrijf zich meer en meer op duurzaamheidsbronnen binnen de industrie. Afvalvermindering door recycling, producten op biobasis en hernieuwbare grondstoffen maken daar deel van uit. De taken voor Gateway bestonden uit: het zoeken van een sales manager voor lijmen en wax in de DACH-regio, het adviseren van de cliënt over de geselecteerde kandidaten, afspraakcoördinatie, communicatie/ondersteuning met De Monchy en de kandidaten en de ondersteuning bij contractbesprekingen.

Vraagstelling

De Monchy Internationaal zoekt
een Sales Manager voor de DACH-regio. De nadruk ligt op de verkoop van de
productgroepen lijm en wax en op het zogeheten crossselling van nieuwe
producten. Daarnaast omvat dit takenpakket de acquisitie van nieuwe klanten op
nieuwe en bestaande markten. Ook de strategische ontwikkeling en verdere
uitbreiding van De Monchy in de DACH-regio behoort tot de taken. De sales
manager is verantwoordelijk voor de afhandeling van vragen van klanten over
aanbiedingen, promoties, klachten en prijsonderhandelingen. In het kader van
langdurige klantenbinding en de verdere ontwikkeling van verkoopactiviteiten in
Duitsland waren we op zoek naar een gemotiveerde sales manager voor de
DACH-regio. Het vereiste profiel van de sales manager voor De Monchy was ca. 5
jaar beroepservaring in een gelijkwaardige functie. Kennis en beroepservaring
op het gebied van wax en/of kleefstoffen zijn een pré. Een relevant netwerk in
de productie-industrie en met leveranciers is een must. 

Aanpak

Door middel van een videocall vond een intakegesprek met de Marketing & HR Manager van De Monchy plaats. We kregen een goede indruk van het product, het bedrijf en de interne structuren en processen. Bovendien kregen we een beeld over waar de USP’s liggen in de markt van kleefstoffen en wax, waar deze producten geworden gebruikt en hoe de processen in het bedrijf verlopen. We spraken ook over cultuur & mentaliteit van De Monchy en welk type persoon het beste past bij het Duitsland-team en in het hele De Monchy bedrijf. We kregen een overzicht van de interne sollicitatieprocedure, vragenlijsten en afzonderlijke stappen in de interne sollicitatieprocedure.

Resultaat

Na vier weken en in totaal 9 interviews konden we De Monchy 5 interessante kandidaten voor de vacature presenteren. Het bedrijf besloot om met drie van deze kandidaten de verdere sollicitatieprocedure aan te gaan. Na verdere gesprekken met en bij De Monchy heeft het bedrijf na zes weken een topkandidaat gekozen en kon de vacature ingevuld worden.