Defacto

Business Development Manager
Defacto BV biedt softwareoplossingen aan rondom leren, workforce planning, performance support en compliance voor bedrijven waar veel kennisoverdracht plaatsvindt. Gateway to Germany heeft voor de volgende stap in Duitsland een Business Development Manager gevonden, die de zichtbaarheid van Defacto op de Duitse markt gaat vergroten.

Vraagstelling

Defacto was voornemens de innovatieve software ook op de Duitse markt aan te bieden. Nieuwe klanten winnen en parallel een strategie ontwikkelen die een duurzame markttoetreding zou waarborgen. De klantenkring van Defacto lag met name in de gezondheidszorg. De nieuwe medewerker zou een strategie ontwikkelen en omzetten om een bredere klantenkring, ook buiten de ziekenhuizen en klinieken om, te acquireren.

Aanpak

Na een intensief gesprek met strategische insteek met de directeur en de teamleider op het hoofdkantoor Groningen werd duidelijk dat het bij de nieuwe functie om een Business Development Manager ging. Verder werd in het gesprek het profiel van de nieuwe medewerker opgesteld. De focus lag daarbij op het vaststellen wat de nieuwe medewerker aan voorkennis en ervaring zou moeten hebben, wat zijn/haar rol zou worden in het team, wat de verwachtingen van hem/haar zijn en wat voor type persoon het beste bij de bedrijfscultuur van Defacto past. Met die input werd de zoektocht gestart, kandidaten benaderd, telefonische interviews gevoerd en werden de top kandidaten uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek in ons kantoor in Düsseldorf. Na onze positieve aanbeveling werden de kandidaten bij Defacto uitgenodigd. Na deze gespreksronde stelde Defacto vast dat technisch inhoudelijke kennis belangrijker was dan sales ervaring. Met die profielwijziging zijn we opnieuw gaan zoeken en hebben we andere kandidaten voorgesteld.

Resultaat

Het resultaat van onze intensieve zoektocht en gespreksrondes was een keuze uit drie geschikte kandidaten voor de Business Development Manager positie. De keuze van Defacto viel op een kandidaat die zelf ook een stap in zijn ontwikkeling kon maken van consultant naar Business Development Manager. Speciaal om die positie in te kunnen vullen is hij met een doelgericht inwerkprogramma gestart.