Dairymaster

Dairymaster

Sales Manager
Dairymaster is een producent van melktechniekapparatuur. Het geheim van het Ierse familiebedrijf is de betrokkenheid bij onderzoek en ontwikkeling, de goede productkwaliteit en de service. Vrijwel alle producten worden in de eigen fabriek in Ierland geproduceerd. Het bedrijf levert in meer dan 40 landen wereldwijd.

Vraagstelling

Dairymaster is al enige tijd actief op de Duitse markt, deels vanuit Nederland, maar ook het Duitse salesteam timmert goed aan weg. Zo is er een magazijn ingericht om de logistiek binnen Duitsland makkelijker te maken. Om dit team te versterken en het verkoopgebied te vergroten, was Dairymaster op zoek naar een salesmanager voor Zuid-Duitsland, die eventueel ook melkveehouderijen in Oostenrijk en Zwitserland kon acquireren en overtuigen. Een relatief groot gebied, omdat de dichtheid van melkveehouders met een grote hoeveelheid koeien laag is ten opzichte van Noord-Duitsland.

Aanpak

Nadat de consultants van Gateway een bezoek brachten aan het kantoor van Dairymaster in Zeewolde en gezamenlijk met de directie de verwachtingen van de nieuwe medewerker op papier hebben gezet, werd een profiel van de gewenste kandidaat en de vacature opgesteld. Met het profiel en de vacature kon het werving en selectieproces beginnen door de directe benadering van kandidaten. Een methode die over het algemeen doeltreffender blijkt dan het plaatsen van een vacature op een jobportal. De uitdaging zat alleen in het feit dat veel mensen uit de melkveehouderij en aanverwante branches niet erg actief zijn op social media. Laat staan dat ze dan ook nog op zoek zijn naar een nieuwe baan.

Resultaat

Ondanks de selecte groep aan kandidaten die benaderd kon worden, is het gelukt om de topkandidaat, die aan alle verwachtingen voldeed, te vinden. De lot uit de loterij werkte op dat moment voor een agrarische groothandel in de omgeving van Nürnberg, verkocht daar melkmachines van de concurrent en kende dus veel melkveehouders in de omgeving. Na een eerste positieve telefonische kennismaking, zijn we in een opvolgend gesprek dieper op Dairymaster en de vacature ingegaan. Na onze positieve aanbeveling was Dairymaster ook enthousiast en al snel kwam het tot een akkoord.