Cadac

Recruitment van een Account Manager Duitsland voor de sales van de bekende “skottelbraai”-BBQ aan de Duitse vakhandel in de deelstaat Nordrhein-Westfalen.

Profiel

Het Zuid-Afrikaanse merk CADAC is al sinds jaren een begrip in Nederland. De beroemde skottelbraai-BBQ tovert bij de echte grillfanaat een brede glimlach op het gezicht. De Europese vestiging van het bedrijf bevindt zich in Duiven. Vanuit Nederland wordt de gehele Europese markt aangestuurd en bewerkt.

Vraagstelling

Tien jaar geleden heeft een samenwerking tussen CADAC Europe en Gateway to Germany al geleid tot het aanwerven van een handelsagent voor de Duitse markt. Deze agent is uitermate succesvol geweest en heeft de merknaam stevig op de Duitse markt gepositioneerd. Mede door de leeftijd van de agent ontstond de behoefte aan een opvolger. Dit keer hebben wij samen gekozen om deze verandering aan te grijpen om een eigen organisatie met eigen personeel in Duitsland te bouwen, zonder tussenkomst van agenturen. Aan Gateway wederom het verzoek om hierbij te helpen en de juiste sales medewerkers in Duitsland te werven.

Aanpak

Voordeel van het werken voor en met een bekend BBQ-merk is dat het aantal sollicitaties nooit tegenvalt. In eerste instantie hebben wij deze functie als “Accountmanager / Grillmeister” in Duitsland uitgeschreven. Binnen 48 uur ontvingen wij al meer dan 100 sollicitaties, voornamelijk van “BBQ-loving men”. Kwantiteit is echter niet hetzelfde als kwaliteit, vandaar dat enkele aanpassingen in het profiel nodig zijn geweest om ook de kwalitatieve component te verhogen. Enthousiasme is belangrijk, maar succes in Duitsland wordt vooral bepaald door kennis, kunde en netwerk.

Resultaat

Uiteindelijk hebben wij ook de kwaliteit van de sollicitaties goed op peil weten te krijgen en een 5-tal zeer geschikte en gemotiveerde kandidaten aan opdrachtgever kunnen voorstellen. Al na de eerste gespreksronde met de directie van CADAC werd duidelijk dat één van de kandidaten met kop en schouders boven de andere kandidaten uitkwam. Deze kandidaat beschikt over langjarige ervaring binnen de Duitse vakhandel en een uitstekend netwerk op dat gebied.

Testimonial

Cadac Logo Lifestyle & Consumer Goods
“Door de samenwerking met Gateway heb ik een geschikte sales professional aan kunnen nemen waardoor we niet aan slagkracht ingeboet hebben. Nu hij een paar maanden bij ons werkt is hij ‘on full-speed’ en volop met sales bezig. Dit geeft mij de ruimte om me te richten op verdere groei (in Duitsland).”

Tim Polman, Directeur