Bredenoord

Country Manager
Bredenoord Aggregaten is marktleider op het gebied van mobiele energie. Of het nou gaat om de verkoop of de verhuur van aggregaten, het bedrijf heeft een antwoord op alle mobiele energiebehoeftes van de klant. Snelle levering, betrouwbare aggregaten en een sterk logistiek netwerk zijn de argumenten, waarom klanten wereldwijd kiezen voor aggregaten uit Apeldoorn. Gateway to Germany mocht het bedrijf adviseren en begeleiden in het recruitment van een Country Manager voor Duitsland.

Vraagstelling

Het bedrijf heeft in het verleden vaker te maken gehad met vraag vanuit de Duitse markt, maar nooit structureel aan marktbewerking in Duitsland gedaan. De nieuwe directeur was wel voornemens om de kansen bij de oosterburen te pakken en wel via een gestructureerde aanpak.

Aanpak

Voor Bredenoord hebben wij een marktanalyse gemaakt en onze (nogal verrassende) bevindingen met de directie besproken. Op basis hiervan heeft men strategisch besloten om een drietal parallelle trajecten in werking te zetten:

  • Het aanstellen van een Country Manager Germany met veel ervaring binnen de bouw- en energiebranche in Duitsland.
  • Het opnieuw uitlijnen van bestaande distributeurs en het zoeken naar nieuwe distributeurs in regio’s waarin Bredenoord nog onvoldoende vertegenwoordigd was.
  • Het opzetten van een nieuw logistiek steunpunt in het Noorden van Beieren en het uitbreiden van de logistieke faciliteiten bij een distributeur in Berlijn.

Bij alle drie de parallelle trajecten konden wij Bredenoord op een professionele en pragmatische manier adviseren en ondersteunen.

Resultaat

Dit gezamenlijke project heeft de basis gelegd voor een indrukwekkende groei op de Duitse markt. Startend met een kleine omzet in Duitsland heeft Bredenoord de positie als marktleider van een grote Duits-Amerikaanse concurrent overgenomen. In de komende jaren zal het omzetaandeel verder toenemen omdat de trend van verkoop naar verhuur van aggregaten in Duitsland nog maar net begonnen is.