Bredenoord

Het recruitment van een Country Manager Germany voor de Nederlandse marktleider op het gebied van mobiele energie / verhuur van aggregaten.

Profiel

Bredenoord Aggregaten is de Nederlandse marktleider op het gebied van mobiele energie. Of het gaat om de verkoop of de verhuur van aggregaten, het bedrijf weet een antwoord te vinden op de mobiele energiebehoefte van haar klanten. Snelle levering, betrouwbare aggregaten en een sterk logistiek netwerk zijn de argumenten, waarom klanten wereldwijd kiezen voor aggregaten uit Apeldoorn.

Vraagstelling

Het bedrijf heeft in het verleden vaker te maken gehad met vraag vanuit de Duitse markt, maar nooit structureel aan marktbewerking in Duitsland gedaan. De nieuwe directeur was wel voornemens om de kansen bij de oosterburen te pakken en wel via een gestructureerde aanpak.

Aanpak

Voor Bredenoord hebben wij een marktanalyse gemaakt en onze (nogal verrassende) bevindingen met de directie besproken. Op basis hiervan heeft men strategisch besloten om een drietal parallelle trajecten in werking te zetten:

  • Het aanstellen van een Country Manager Germany met veel ervaring binnen de bouw- en energiebranche in Duitsland.
  • Het opnieuw uitlijnen van bestaande distributeurs en het zoeken naar nieuwe distributeurs in regio’s waarin Bredenoord nog onvoldoende vertegenwoordigd was.
  • Het opzetten van een nieuw logistiek steunpunt in het Noorden van Beieren en het uitbreiden van de logistieke faciliteiten bij een distributeur in Berlijn.

Bij alle drie de parallelle trajecten konden wij Bredenoord op een professionele en pragmatische manier adviseren en ondersteunen.

Resultaat

Dit gezamenlijke project heeft de basis gelegd voor een indrukwekkende groei op de Duitse markt. Startend met een kleine omzet in Duitsland heeft Bredenoord vorig jaar voor het eerst de positie als marktleider van een grote Duits-Amerikaanse concurrent overgenomen. Ook in de komende jaren zal het omzetaandeel verder toenemen omdat de trend van verkoop naar verhuur van aggregaten in Duitsland nog maar net begonnen is.