BC Stabiplan

Business case
stabiplan LogoWerving en selectie van een Duitse Business Development Manager / Sales Manager Germany voor de verkoop van designsoftware voor MEP-Engineering binnen de installatietechniek.

Profiel
Stabiplan is een gespecialiseerde ontwikkelaar van Revit- en CAD-based designsoftware voor de installatietechniek. Stabiplan helpt haar klanten beter(e) technische installaties te realiseren. Op de Nederlandse markt is het bedrijf marktleider. De Duitse markt was door verschillen in de manier waarop installateurs werken lange tijd gesloten voor Stabiplan. Door een wetswijziging in Duitsland ontstaat ineens een “window of opportunity” voor een succesvolle entree op de Duitse markt.

Vraagstelling
De directie van Stabiplan heeft het gesprek gezocht met Gateway to Germany om de nieuw ontstane commerciële kansen en mogelijke strategische implicaties te bespreken. Gezamenlijk zijn we tot de conclusie gekomen, dat door de veranderende juridische randvoorwaarden inderdaad kansen zijn ontstaan. Kansen, die nú benut moeten worden en vragen om een intensieve bewerking van de Duitse doelgroep. Dit kan het beste worden vormgegeven door nieuwe medewerker als kwartiermaker in Duitsland aan te nemen en een Duitse organisatie op te starten.

Aanpak
De focus van de nieuwe medewerker is het treffen van voorbereidingen voor een grootschalige penetratie in Duitsland. Ten eerste zal de haalbaarheid van de expansieplannen moeten blijken. Ten tweede zou de doelgroep door consultative selling overtuigd moeten worden van de voordelen van BIM bij installatietechnische werken. Hoofdzakelijk door directe benadering van kandidaten hebben wij passende kandidaten voor de functie Sales Manager / Business Development Manager Germany kunnen vinden.

Resultaat
De gekozen kandidaat heeft de opdrachtgever door zijn enthousiasme én vakinhoudelijke kennis en competentie kunnen overtuigen. Reeds in de interviewfase werd een begin gemaakt aan een business plan voor de Duitse markt, die de nieuwe medewerker op dit moment met succes in de praktijk brengt.

Website: www.stabiplan.com