BC Perfect Coat

Business case

Recruitment van een Accountmanager Duitsland voor de verkoop van kunststof coatings voor verschillende industriële toepassingen.

Profiel
Perfect Coat is gespecialiseerd in het industrieel aanbrengen van een hoogwaardige laklaag op kunststofonderdelen. Ook brengt Perfect Coat markeringen, afbeeldingen of teksten aan op gelakte oppervlakten. De al dan niet geassembleerde producten worden afgezet in de automotive-, medische-en consumentenelektronica sector.

Vraagstelling
De typische afzetmarkten voor het bedrijf zijn vooral in Duitsland van veel grotere omvang en bieden daarmee een zeer interessant afzetperspectief. De vraag aan Gateway to Germany was: hoe kan Perfect Coat het potentieel in Duitsland benutten?

Aanpak
Perfect Coat is op basis van strategisch exportadvies van Gateway to Germany tot de overtuiging gekomen dat marktbewerking met eigen Duitse personeel de beste keuze is om duurzaam in de Duitse markt te kunnen penetreren. Via een gericht werving- en selectietraject naar Accountmanagers op het terrein van kunststoffen is in gang gezet om de juiste Duitse professional uit de markt te halen.

Resultaat
Uit drie gekwalificeerde kandidaten is een keuze gemaakt voor de juiste verkoopmedewerker. Deze medewerker heeft niet alleen een goede mix heeft van materiaalkennis en ingangen qua industrieel netwerk, maar sluit als beste aan bij de directe en informele cultuur van de onderneming.

Website: www.perfectcoat.nl