Software, Data & Analytics

Nederlandse ICT- en softwarebedrijven hebben een sterke reputatie als het gaat om innovatie en het internationaal verkopen van hun producten. Duitsland spelt als afzetmarkt een belangrijke rol. Daarbij is het belangrijk om te weten hoe u bij klanten binnenkomt en ze overtuigt van de kwaliteiten van uw organisatie.

Gateway to Germany beschikt over jarenlange ervaring in het begeleiden en adviseren van Nederlandse ICT- en softwarebedrijven bij het opzetten van hun business in Duitsland. We zijn de deskundige op het gebied van werving en selectie van sales specialisten in Duitsland. Naast recruitment voorzien wij u van strategisch advies en ondersteunen wij bij het oprichten van een GmbH en opstellen van een Duits arbeidscontract. Wilt u meer informatie, neem dan contact op via 030 252 6640 of vul het contactformulier in.

Software data analytics

Deze bedrijven mocht Gateway to Germany al ondersteunen

Duitsland Kaart Outline Dots Map

Market Insights Duitsland

De markt rondom het verzamelen, verwerken, analyseren en presenteren van data is sterk groeiende. Een trend die bekend geworden is onder de term industrie 4.0 brengt ook in Duitsland – met zijn eerder traditionele industriestructuur en industrieel denken – een verandering te  weeg.

Duitsland beschikt met SAP over één van de grootste softwarebedrijven ter wereld, maar de ruggengraat van de Duitse ICT branche vormt de middenstand. Meer dan 90 procent van de ICT bedrijven in Duitsland heeft minder dan 50 werknemers. Daarbij is de markt zeer regionaal gestructureerd en heeft een beperkt aanbod. Dat biedt kansen voor Nederlandse ondernemers.

Wel is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat de Duitse markt, naast gedifferentieerd en omvangrijk ook onoverzichtelijk en gefragmenteerd en daarmee ontoegankelijk kan zijn.

Er is een duidelijk mentaliteitsverschil merkbaar tussen bedrijven die leveren aan de traditionele industrieën en bedrijven die binnen de start-up clusters actief zijn. Gelet op de diversiteit binnen deze marktgroep is het lastig om een ‘one fits all’ aanpak te bedenken.

Door de afstand naar de Duitse markt te verkleinen, wordt het makkelijker om het vertrouwen van de klant te winnen. Duitse klanten vragen om een Duits gezicht dat dit vertrouwen kan genereren. Het beschikken over een eigen organisatie met sales professionals in Duitsland is de meest efficiënte manier voor een succesvolle bewerking van de Duitse markt.

Waarom Gateway to Germany?

De juisten deuren openen

Dankzij onze ruime Duitsland ervaring met recruitment in Duitsland weten we exact waar de kansen voor uw bedrijf liggen en welke eigenschappen een werknemer moet hebben, om uw organisatie succesvol te maken. Op onze Business Case pagina vindt u projecten die de veelzijdigheid van onze diensten aantonen. Verwacht van ons een advies op maat en dé kandidaat die uw business in Duitsland naar een hoger niveau tilt.

Lees verder

De vonk moet overslaan

Onze native Duitse-consultants kennen het belang van een goede match tussen de medewerker in Duitsland en het Nederlandse team: Zonder wederzijdse binding geen commercieel succes. Daarom houden wij rekening met de bedrijfscultuur van uw organisatie en maken we dit onderdeel van recruitment in Duitsland strategie. Bij ons vindt u een gezonde mix van Nederlandse flexibiliteit en Duitse Gründlichkeit.

Lees verder

Op z’n Duits, in het Duits!

Gateway to Germany kan u door het hele traject begeleiden: van het strategische advies, recruitment van de Duitse werknemer tot aan het Duitse arbeidscontract en het oprichten van een GmbH. Zo zorgen we dat alles direct én goed geregeld is!

Lees verder

Over de samenwerking met Gateway to Germany​

Stabiplan Logo Industrie & Machinebouw

"De prettige samenwerking met Gateway begon met het volgen van een workshop over Do’s en Don’ts voor Nederlanders die willen starten in Duitsland. Vervolgens hebben ze ons geholpen bij het vinden van onze eerste Duitse medewerker. Minstens zo belangrijk: ze fungeren als een altijd behulpzame vraagbaak die meedenkt bij vervolgstappen."

Lees de volledige testimonial
Edwin Schalk
Directeur
Naris Logo Software, Data & Analytics

“Wij werken nu bijna een jaar samen en heel gestaag groeit het aantal klanten in Duitsland. Er was eigenlijk geen sprake van een aanlooptijd. Het voelde direct goed. De bedoeling is om volgend jaar ons team in Duitsland met 2 of 3 personen uit te breiden.”

Lees de volledige testimonial
Erik van Marle
Directeur