Lifestyle & Consumer Goods

De Duitstalige markt omvat ongeveer 110 miljoen potentiële consumenten. Voor Nederlandse ondernemers is het daarom erg lucratief om uit te breiden naar Duitsland. Uitdagingen waarmee een Nederlands bedrijf te maken zal krijgen, zijn thema’s zoals het binnenkomen bij een retailer en het overtuigen van een Duitse inkoper.

Gateway to Germany heeft al veel bedrijven binnen de Lifestyle en Consumer Goods begeleid met de stap naar Duitsland. Bij ons kunt u naast strategisch advies en recruitment terecht voor het oprichten van een GmbH en het opstellen van een Duits arbeidscontract. Wilt u meer informatie, neem dan contact op via 030 252 6640 of vul het contactformulier in.

Deze bedrijven mocht Gateway to Germany al ondersteunen

Duitsland Kaart Outline Dots Map

Market Insights Duitsland

De Duitse consumentenmarkt is qua omvang en volume erg aantrekkelijk voor Nederlandse aanbieders en is Duitsland eenmaal in de pocket, dan volgen Oostenrijk en Zwitserland. De Duitse markt is groot en complex, bovendien zijn de retailstructuren en beslisprocessen niet altijd even transparant. Hoewel de consument openstaat voor innovaties en graag nieuwe producten uitprobeert, zijn er ook de traditionele inkooporganisaties waar het lastig is om nieuwe producten te introduceren.

Voor langdurig succes op de Duitse retailmarkt zijn een goede voorbereiding en het maken van afgewogen keuzes essentieel. In veel gevallen is succes afhankelijk van drie factoren: netwerk, referenties en vertrouwen. Verkopen in Duitsland zonder bestaand netwerk betekent een lange aanlooptijd. Een goede voorbereiding en een aantal Duitse referenties zorgen ervoor dat deuren sneller opengaan. Uiteindelijk draait het in Duitsland om vertrouwen. De retailer moet ervan uit kunnen gaan dat de nieuwe leverancier betrouwbaar is en een goed product levert.

In onze ervaring is de kortste weg naar succes in Duitsland vaak de meest directe weg naar de klant. Door het opzetten van een sales organisatie in Duitsland of (om te beginnen) door de werving van een ervaren verkoper in Duitsland met een actief netwerk, bestaande ingangen en het vertrouwen van klanten.

 

Waarom Gateway to Germany?

De juisten deuren openen

Dankzij onze ruime Duitsland ervaring met recruitment in Duitsland weten we exact waar de kansen voor uw bedrijf liggen en welke eigenschappen een werknemer moet hebben, om uw organisatie succesvol te maken. Op onze Business Case pagina vindt u projecten die de veelzijdigheid van onze diensten aantonen. Verwacht van ons een advies op maat en dé kandidaat die uw business in Duitsland naar een hoger niveau tilt.

Lees verder

De vonk moet overslaan

Onze native Duitse-consultants kennen het belang van een goede match tussen de medewerker in Duitsland en het Nederlandse team: Zonder wederzijdse binding geen commercieel succes. Daarom houden wij rekening met de bedrijfscultuur van uw organisatie en maken we dit onderdeel van recruitment in Duitsland strategie. Bij ons vindt u een gezonde mix van Nederlandse flexibiliteit en Duitse Gründlichkeit.

Lees verder

Op z’n Duits, in het Duits!

Gateway to Germany kan u door het hele traject begeleiden: van het strategische advies, recruitment van de Duitse werknemer tot aan het Duitse arbeidscontract en het oprichten van een GmbH. Zo zorgen we dat alles direct én goed geregeld is!

Lees verder

Over de samenwerking met Gateway to Germany​

KEJE Horren & Raamdecoratie Logo

"We hebben enkel Nederlandse medewerkers in dienst wat het relatief lastig maakt op de Duitse markt. Gateway to Germany heeft de knowhow en het netwerk om ons te helpen dit project te begeleiden. Voor een bedrijf dat beginnend is op de Duitse markt is dit heel handig gebleken."

Lees de volledige testimonial
Stefan Wermers
Exportmanager
Lifehammer Logo Industrie & Machinebouw

"Gateway heeft zich grondig verdiept in ons bedrijf en de relevante markten die wij willen gaan bedienen in Duitsland. Op basis daarvan is een functieprofiel van de te zoeken kandidaat gemaakt. We zijn in middels een aantal maanden onderweg met de nieuwe kandidaat, die inmiddels een behoorlijk aantal leads in de voor ons relevante markten heeft aangeboord."

Lees de volledige testimonial
Marcel Zegger
Chief Executive Officer
Bronkhorst Buitenleven Logo Lifestyle & Consumer Goods

"De ogenschijnlijk kleine cultuur verschillen, zijn van wezenlijk belang die te weten voor het zaken doen in het buitenland. Door de Duitse achtergrond van de mensen van Gateway weten deze mensen als geen ander waar je op moet letten bij het zoeken naar de juiste personen."

Lees de volledige testimonial
Gert Hop
Directeur
Pearl Music Europe Logo Lifestyle & Consumer Goods

"We hebben voor Gateway gekozen omdat zij voor het werven van Duits personeel met op Duitsland gespecialiseerde recruitment consultants werken. De samenwerking met Gateway heeft geleidt tot het aannemen van een nieuwe buitendienst medewerker voor Zuid-Duitsland en Oostenrijk. Deze medewerker is inmiddels sinds begin 2019 succesvol werkzaam binnen de organisatie"

Lees de volledige testimonial
Richard Steinbusch
European Sales Manager