Food & Beverage

Nederland is traditioneel een van de belangrijkste leveranciers van bewerkt en onbewerkt voedsel voor de Duitse markt. Naast tomaten en komkommers worden steeds vaker producten met een hogere klant- en retailwaarde in Duitsland verkocht. Echter blijft het ongeacht het product een uitdaging om bij de Duitse retailer binnen te komen en hen te overtuigen.

Gateway to Germany is de expert als het aankomt op strategisch advies en recruitment van Duitse sales professionals, technische alleskunners en managementtalenten in Duitsland. Daarnaast ondersteunen we graag bij het opzetten van een GmbH en het opstellen van een Duits arbeidscontract. Wilt u meer informatie, neem dan contact op via 030 252 6640 of vul het contactformulier in.

food en beverage

Deze bedrijven mocht Gateway to Germany al ondersteunen

Duitsland Kaart Outline Dots Map

Market Insights Duitsland

Op het eerste gezicht lijken Duitse en Nederlandse supermarktketens erg op elkaar. Over het algemeen zijn supermarkten marktbepalend door een groot aantal vestigingen en veel marktmacht. Prijsvechters doen het goed, omdat er een sterke focus ligt op de inkoop. Hierdoor zijn de marges laag, is er weinig groei en is er relatief weinig ruimte voor vernieuwing. Een branche die in contrast staat met markten zoals de out-of-home en de maaltijdboxenleveranciers.

Maar gelukkig is er ook binnen de traditionele supermarktbranche een verschuiving gaande. Meer convenience, kleinere porties, minder verpakte producten en meer variatie. Juist deze trends bieden kansen voor Nederlandse leveranciers, die vaak al passende concepten voor de Nederlandse thuismarkt ontwikkeld hebben.

Alleen is de Duitse markt de Nederlandse niet en de verschillen mogen niet onderschat worden. Verwachtingen en behoeftes van consumenten zijn anders en de benadering van de inkooporganisatie vergt een volledig eigen aanpak. Juist dit gegeven maakt het noodzakelijk om een aanbod neer te zetten dat past bij de commerciële eisen van de inkoper, de inhoudelijke wensen van de consument en de financiële voorwaarden van de leverancier. Als u een Sales Manager Duitsland in dienst neemt, haalt u die vakinhoudelijke kennis in huis. Zo’n expert met bestaande ingangen naar de Duitse retail zal een marktentree succesvol begeleiden. 

Waarom Gateway to Germany?

De juisten deuren openen

Dankzij onze ruime ervaring met recruitment in Duitsland weten we exact waar de kansen voor uw bedrijf liggen en welke eigenschappen een werknemer moet hebben, om uw organisatie succesvol te maken. Op onze Dankzij onze ruime ervaring met recruitment in Duitsland weten we exact waar de kansen voor uw bedrijf liggen en welke eigenschappen een werknemer moet hebben, om uw organisatie succesvol te maken. Op de branchepagina’s vindt u projecten die de veelzijdigheid van onze diensten aantonen. Verwacht van ons een advies op maat en dé kandidaat die uw business in Duitsland naar een hoger niveau tilt. vindt u projecten die de veelzijdigheid van onze diensten aantonen. Verwacht van ons een advies op maat en dé kandidaat die uw business in Duitsland naar een hoger niveau tilt.

Lees verder

De vonk moet overslaan

Onze native Duitse-consultants kennen het belang van een goede match tussen de medewerker in Duitsland en het Nederlandse team: Zonder wederzijdse binding geen commercieel succes. Daarom houden wij rekening met de bedrijfscultuur van uw organisatie en maken we dit onderdeel van recruitment in Duitsland strategie. Bij ons vindt u een gezonde mix van Nederlandse flexibiliteit en Duitse Gründlichkeit.

Lees verder

Op z’n Duits, in het Duits!

Gateway to Germany kan u door het hele traject begeleiden: van het strategische advies, recruitment van de Duitse werknemer tot aan het Duitse arbeidscontract en het oprichten van een GmbH. Zo zorgen we dat alles direct én goed geregeld is!

Lees verder

Over de samenwerking met Gateway to Germany​

Koppert Cress Logo Food & Beverage

"Gateway to Germany heeft ons inmiddels een aantal keren bij gestaan bij het zoeken naar geschikte kandidaten voor vacatures in Duitsland. Wij zijn van mening dat je in elk land beter kan werken met lokale mensen, native speaking, netwerk opgebouwd, kennis van cultuur etc."

Lees de volledige testimonial
Bart Leemans
Director New Business & Large Accounts