Fashion & Textiel

Market Insights

In de mode- en textielbranche zijn er verschillende afnemers: de consument en/of inkooporganisaties van retailers en/of bedrijven, die textiel verder verwerken of distribueren. De stap naar Duitsland is geen makkelijke. Er heerst veel concurrentie ook uit andere landen. Vooral de modemarkt wordt gekenmerkt door verdringing. Centraal staat daarom naast een continue aanwezigheid in de markt, het winnen van vertrouwen op de Duitse markt en het vergroten van de naamsbekendheid.

Afhankelijk hoe sterk men de controle over de activiteiten op de Duitse markt wil houden, kan een Nederlandse mode- of textielonderneming kiezen tussen een eigen verkoopstructuur of het samenwerken met een bestaande verkooporganisatie (bijv. agenturen). Sommige Nederlandse modebedrijven hebben goede ervaringen met agenturen, andere minder. Reden voor achterblijvend succes is vaak een gebrek aan aandacht aan de producten en de samenwerking in z’n geheel. Belangrijk is hoe dan ook dat de collectie goed aansluit bij het leverprogramma van de agentuur en er voldoende verkoopcapaciteit aanwezig is.

Met een eigen Duits verkoopteam en eventueel met een eigen vestiging in Duitsland is de kans op slagen op lange termijn duidelijk groter. Ook al lijkt de investering in het begin behoorlijk, op deze manier lukt het vaak beter grip op de markt te houden en kan sneller en flexibeler op veranderingen gereageerd worden. Tevens benadrukt de Nederlandse onderneming door de investering haar lange termijn perspectief voor de Duitse markt en kan zo sneller het nodige vertrouwen winnen. 

Expertise

Specifiek voor de fashion & textielbranche bieden wij de volgende services:

  • Strategisch advies
  • Recruitment van Duits personeel (Country Manager Duitsland, Sales Manager, Key Account Manager, Area Manager Wholesale, Store Management, Verkopers)
  • Zoeken naar distributeurs, business partners & agenten

Ons zusterbedrijf FashionKarriere GmbH in Düsseldorf is gespecialiseerd in het werven van in-store personeel binnen de retail in Duitsland (Store Manager, Assistant Store Manager, Visual Merchandiser, Sales Assistants)

Business Case

    • Just Brands: Het aanwerven van een Duitse Key Account Manager met ruime ervaring binnen de top10 fashion retailers in Duitsland
    • The Sting: Het aanwerven van het voltallig store management en 30 tot 50 deeltijdmedewerkers voor de eerste vijf grote Stingfilialen in diverse Duitse regio’s.
    • Steve Madden: Werving en selectie van een Key Account Manager DACH voor de verkoop van het internationale schoenenmerk Steve Madden in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland

Referenties

Wij hebben reeds veel Nederlandse bedrijven in de fashion & textielbranche begeleid en geadviseerd op weg naar betere resultaten in Duitsland. Hieronder een selectie van onze klanten en referenties.

No Excess
“Er bestond in Duitsland al een klein verkoopteam van medewerkers en verkoopagenten maar het lukte niet om de gewenste stap vooruit zetten. Daarvoor hebben wij de hulp gezocht van Gateway. De verkoopleider is nu 2 jaar werkzaam en de resultaten zijn heel positief. (Lees meer)
{"arrow":"false","pagination":"false","speed":"300","autoplay":"true","autoplay_speed":"2000","loop":"true","slide_to_show":"4","slide_show_ipad_swpr":"2","slide_show_tablet_swpr":"1","slide_show_mobile_swpr":"1","slide_to_column":"1","auto_stop":"false","centermode":"false","space_between":"25","animation_swpr":"slide","height_auto_swiper":"","direction_swpr":"horizontal","vertical_height":""}