Fashion & Textiel

Voor Nederlandse mode- en textielbedrijven is de Duitse consumentenmarkt de belangrijkste afzetmarkt in Europa. Tegelijkertijd is die branche aan een sterke concurrentiestrijd onderhevig. Des te belangrijker is het dus om de juiste ingangen te vinden en de inkopers te overtuigen van de productkwaliteit.

Gateway to Germany is de expert als het aankomt op strategisch advies en recruitment van Duitse sales professionals en managementtalenten binnen de fashion en textielbranche in Duitsland. Daarnaast ondersteunen we graag bij het opzetten van een GmbH en het opstellen van een Duits arbeidscontract

fashion en textiel
Deze bedrijven mocht Gateway to Germany al ondersteunen
Duitsland Kaart Outline Dots Map

Market Insights Duitsland

Er zijn in de mode- en textielbranche verschillende afnemers: bedrijven die textiel verder verwerken of distribueren, inkooporganisaties, retailers en natuurlijk de consument. De stap naar Duitsland is niet eenvoudig. Op de Duitse markt heerst namelijk veel concurrentie en verdringing. Centraal staan daarom een continue en zichtbare aanwezigheid, het vergroten van de naamsbekendheid en het winnen van vertrouwen van Duitse retailers en consumenten.

Om de activiteiten op de Duitse markt uit te breiden, kan een Nederlandse mode- of textielonderneming kiezen tussen een eigen verkoopstructuur of het samenwerken met een bestaande verkooporganisatie (bijv. agenturen of distributeurs). Maar ook in deze branche loopt het werken met handelsagenten op zijn retour, omdat door een gebrek aan gerichte aandacht het succes vaak uitblijft.

Met een eigen verkoopteam in Duitsland en eventueel een eigen vestiging is de kans op slagen op lange termijn duidelijk groter. Ook al lijkt de investering in het begin behoorlijk, op deze manier lukt het vaak beter grip op de markt te krijgen en kan sneller en flexibeler op veranderingen gereageerd worden. Tevens benadrukt de Nederlandse onderneming door de investering haar lange termijnperspectief voor de Duitse markt en kan zo sneller het nodige vertrouwen winnen.

Waarom Gateway to Germany?

De juisten deuren openen

Dankzij onze ruime ervaring met recruitment in Duitsland weten we exact waar de kansen voor uw bedrijf liggen en welke eigenschappen een werknemer moet hebben, om uw organisatie succesvol te maken. Op de branchepagina’s vindt u projecten die de veelzijdigheid van onze diensten aantonen. Verwacht van ons een advies op maat en dé kandidaat die uw business in Duitsland naar een hoger niveau tilt.

Lees verder

De vonk moet overslaan

Onze native Duitse-consultants kennen het belang van een goede match tussen de medewerker in Duitsland en het Nederlandse team: Zonder wederzijdse binding geen commercieel succes. Daarom houden wij rekening met de bedrijfscultuur van uw organisatie en maken we dit onderdeel van recruitment in Duitsland strategie. Bij ons vindt u een gezonde mix van Nederlandse flexibiliteit en Duitse Gründlichkeit.

Lees verder

Op z’n Duits, in het Duits!

Gateway to Germany kan u door het hele traject begeleiden: van het strategische advies, recruitment van de Duitse werknemer tot aan het Duitse arbeidscontract en het oprichten van een GmbH. Zo zorgen we dat alles direct én goed geregeld is!

Lees verder

Over de samenwerking met Gateway to Germany​

No Excess the Dutch clothing company Logo Fashion & Textiel

"De verkoopleider is nu bijna 2 jaar werkzaam bij ons en de resultaten zijn heel positief. Het verkoopapparaat uitgebreid met enkele nieuwe verkopers en het aantal klanten/ verkooppunten en dus ook de omzet is enorm toegenomen. Veel ‘Wunschkunden’ hebben No Excess inmiddels opgenomen."

Lees de volledige testimonial
Henry Potuijt
Financial Director