Industrie & Machinebouw

De Nederlandse industrie en machinebouw is van oorsprong sterk verbonden met de Duitse markt. Met name de toeleveranciers binnen de automobiel- en hightechindustrie beschikken over nauwe banden met Duitse OEM’s (original equipment manufacturer).

Gateway to Germany beschikt over veel ervaring in het begeleiden en adviseren van Nederlandse industrie- en machinebouwbedrijven bij het opzetten van business in Duitsland. Het werven van Duits personeel behoort daarbij tot onze kerncompetenties. Hiernaarst kunnen we u voorzien van strategisch advies en ondersteunen wij bij het oprichten van een GmbH en opstellen van een Duits arbeidscontract. Wilt u meer informatie, neem dan contact op via 030 252 6640 of vul het contactformulier in.

industrie en machinebouw

Deze bedrijven mocht Gateway to Germany al ondersteunen

Duitsland Kaart Outline Dots Map

Market Insights Duitsland

Hoewel de Duitse marktsectoren erg divers zijn, kan gesteld worden dat commercieel succes in Duitsland vooral te maken heeft met drie aspecten: betrouwbaarheid, kwaliteit en zekerheid. Gek genoeg spelen toegepaste technologieën of prijsstelling in de meeste branches een ondergeschikte rol.

Duitse klanten doen er alles aan om risico’s te vermijden, daarom is het samenwerken met een nieuwe leverancier een lange-termijn-project dat vooral gericht is op het kweken van wederzijds vertrouwen. Hierbij gaat het om vertrouwen in de productkwaliteit van de leverancier en in de betrouwbaarheid van de persoon of de organisatie als geheel.

Een belangrijk onderdeel binnen de Duitse industrie zijn de inkooporganisaties. Door te begrijpen hoe die organisaties te werk gaan en wie waarvoor verantwoordelijk is, bespaart u tijd. Een gedegen vooronderzoek naar de juiste contactpersoon vergroot de kans op een stabiele en duurzame klantrelatie.

Het blijkt dat Nederlandse industriebedrijven het meest gebaat zijn bij een structurele aanpak van de Duitse markt. De beste resultaten worden over het algemeen bereikt door het samenwerken met een Duitse sales professional. Deze persoon dient aan een aantal eisen te voldoen: hij/zij beschikt over een actief netwerk binnen de branche, staat op goede voet met de inkopers en kan technologie vertalen naar de behoefte van de klant. Op die manier wordt de marktentree versneld en de kans op succes duidelijk vergroot.

Waarom Gateway to Germany?

De juisten deuren openen

Dankzij onze ruime ervaring met recruitment in Duitsland weten we exact waar de kansen voor uw bedrijf liggen en welke eigenschappen een werknemer moet hebben, om uw organisatie succesvol te maken. Op de branchepagina’s vindt u projecten die de veelzijdigheid van onze diensten aantonen. Verwacht van ons een advies op maat en dé kandidaat die uw business in Duitsland naar een hoger niveau tilt.

Lees verder

De vonk moet overslaan

Onze native Duitse-consultants kennen het belang van een goede match tussen de medewerker in Duitsland en het Nederlandse team: Zonder wederzijdse binding geen commercieel succes. Daarom houden wij rekening met de bedrijfscultuur van uw organisatie en maken we dit onderdeel van recruitment in Duitsland strategie. Bij ons vindt u een gezonde mix van Nederlandse flexibiliteit en Duitse Gründlichkeit.

Lees verder

Op z’n Duits, in het Duits!

Gateway to Germany kan u door het hele traject begeleiden: van het strategische advies, recruitment van de Duitse werknemer tot aan het Duitse arbeidscontract en het oprichten van een GmbH. Zo zorgen we dat alles direct én goed geregeld is!

Lees verder

Over de samenwerking met Gateway to Germany​

Envirogen Group Logo Industrie & Machinebouw

"Het zoeken en vinden van een geschikte kandidaat mag je van een recruiter verwachten ... Maar Gateway to Germany doet meer. Een goede uitleg aan ons wat een Duitse kandidaat verwacht bij een gesprek, en contract voorstel welke natuurlijk niet geheel overeenkomt met wat wij “normaal” vinden. Een ook de voorbereiding hierop van de kandidaten die dat als prettig en ondersteunend ervaren hebben."

Lees de volledige testimonial
Bart​ Scholten
Managing Director
Amphitec Logo Industrie & Machinebouw

"Met behulp van Gateway hebben een medewerker kunnen aantrekken welke zich specifiek richt op de Duitstalige markt. Gateway heeft het gehele proces begeleid van opstellen initiële profiel tot en met de aanstelling en verloning. Deze samenwerking verliep bijzonder prettig en professioneel."

Lees de volledige testimonial
Peter Paul du Buisson
Directeur
Goudsmit Magnetics Logo

"Wij waren al actief op de Duitse markt maar het zelfstandig sourcen van goede kandidaten kunnen wij niet. Daar was de hulp van Gateway zeer belangrijk. Ook bijzaken om de contracten in orde te krijgen kun je met ze bespreken zodat het ook juridisch voor beide partijen goed klopt."

Lees de volledige testimonial
Guy Mutsaerts
Sales Director
Nedap Logo Industrie & Machinebouw

"Gateway begeleidt zowel de kandidaten als ook de klant. Door zich goed te verdiepen in ons bedrijf en onze wensen, zijn er kwalitatief goede kandidaten voorgesteld wat mij veel tijd heeft bespaart. In de communicatie is Gateway open en direct."

Lees de volledige testimonial
Andries Jan Oosterhof
Sales Director
FTNON Logo Industrie & Machinebouw

“De Duitse verkoper werkt nu meer dan 2 jaar bij FTNON. Hij heeft de kontakten zeer goed uitgebreid wat ook al tot de nodige verkopen heeft geleid. We zijn zeer blij met hem en de support welke Gateway gegeven heeft.”

Lees de volledige testimonial
Wilco Fauth
Directeur
Alles Arbeidsrecht & contracten Blog GmbH & vaste inrichting Recruitment Zakencultuur & marketing
53 artikelen gevonden